
Kurš gan negaida to brīnišķīgo brīdi, kad Latvijas tirdziņos un arī veikalos sāks parādīties Latvijā audzētas zemenes? Zemeņu audzētāji padalījušies ar pirmajām prognozēm – kad to varam gaidīt, lai nešaubītos, ka šīs tiešām ir Latvijā audzētas ogas.
Zemenes ir gardas un aromātiskas ogas. Zemenes ir zināmas ar savu sirds formas siluetu un sarkano krāsu, kas var svārstīties no gaiši sarkanas līdz tumši sarkanai vai pat persiku krāsai.
Zemenes ir bagātas ar C vitamīnu, mangānu un ir labs šķiedrvielu avots, kas palīdz uzturēt veselīgu gremošanu.

Zemeņu audzētāji bieži izmanto mulču, lai aizsargātu ogu stādus no intensīvām nezālēm un saglabātu augsnes mitrumu. Zemenes var ēst svaigas tieši no dārza, bet tās ir arī populāras daudzās virtuvēs visā pasaulē.
Izpildi šo testu!
Tās var pievienot salātiem, desertiem, smūtijiem un pat pamatēdieniem, piešķirot tiem maigi saldu un svaigu garšu. Zemenes bieži tiek izmantotas sīrupiem, ievārījumiem un želejām, kā arī saldējumos un kokteiļos. Turklāt zemenes var arī sasaldēt, lai tās varētu izbaudīt arī citu sezonu laikos. Zemenes ne tikai garšo izcili, bet arī ir vizuāli pievilcīgas, bieži izmantotas, lai rotātu ēdienus un dzērienus.

Tās ir iemīļotas visā pasaulē gan to maigās garšas, gan veselības labvēlīgo īpašību dēļ.
Latvijas zemeņu audzētāji pastāstījuši, kad tirdziņos un veikalos var gaidīt pirmās odziņas no Latvijas dobītēm, un, kā, izrādās, jāgaida nemaz vairs nav tik ilgi!
Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:
Tevi noteikti interesēs
- Šefpavārs no Jelgavas man pastāstīja, kā svētkos pagatavot daudz interesantāku rasolu: viņš tam pievieno tikai vienu neparastu sastāvdaļu
- Sinoptiķi atklāj, ka laikapstākļi sāks pasliktināties no 22.decembra: ”Jābūt gataviem”
- No jaunā gada konkrētos lielveikalos tiek ieviestas būtiskas pārmaiņas: ”Esam sagaidījuši arī Latvijā”
- Zināms kurām mājsaimniecībām nāksies no 2026.gada maksāt krietni vairāk par elektrību
- “Lauku bērnudārza epopeja turpinās” saka Maija, “bērnu vecāki bija satraukti, jo viņi dzimšanas dienā neatnesa saldumus”
- Vectētiņa sālītā speķa recepte – nepērc to veikalā, bet pagatavot pats, turklāt 3x lētāk un garšīgāk








