Zinātnieki: vēlies justies laimīgāks? Aizej nosnausties pa dienu! Bet ir viens āķis

Pētījumā piedalījās vairāk nekā 1000 cilvēku, un tas tika veikts Edinburgas Starptautiskā zinātnes festivāla ietvaros.

No visiem eksperimenta dalībniekiem 66% īsas snaudas baudītāju, kuri dusēja mazāk par pusstundu, atzina, ka ir laimīgi, salīdzinājumā ar 56% ilgās snaudas baudītāju un 60% cilvēku, kuri vispār nebaudīja pēcpusdienas miegu.

Vidēji piecu baļļu skalā tie, kuri baudīja īsu snaudu, apzīmējuši savu laimīgumu ar 3,67, nesnaudošie ar 3,52, bet ilgi snaudošie ar 3,44 ballēm.

Tāpat pētījuma rezultāti liecināja par to, ka 43% dalībnieku vecumā no 18 līdz 30 gadiem dienas laikā bauda ilgu miegu, turpretim no visiem dalībniekiem, kuri bija vecāki par 50 gadiem, diendusu bauda tikai 30% cilvēku.

Tikai 11% cilvēku atzina, ka darbā viņiem ir ļauts doties diendusā.

Lasi vēl: Šis puisis no rīta atlika modinātāju par 5 minūtēm, un tas izglāba viņa dzīvību!

Profesors Vaizmens saka: “Plašos pētījumos atklāts tas, ka īsa diendusa uzlabo veiktspēju. Veiksmīgi uzņēmumi, tādi kā Google, Ben&Jerry’s izveidojuši darbavietās īpašas snaudas telpas – tas nozīmē, ka darbinieki var baudīt spirdzinošu diendusu un turpināt darbu ar vēl lielāku atdevi.”

Ziņots, ka 20 līdz 30 minūšu ilga miega baudīšana uzlabo radošumu un veiktspēju, kā arī atjauno koncentrēšanās spējas.

ASV Nacionālā Aeronautikas un kosmosa aģentūra (NASA) veikusi pētījumu par darbaspēju atjaunošanu militāro gaisa kuģu kapteiņiem. Tika atklāts, ka 26 minūšu ilga snauda, kamēr lidmašīnas vadību pārņem otrs pilots, paaugstina uzmanību par 54%.

No otras puses, bieža, ilga diendusa par 82% paaugstina sirdsslimību risku.

Zināms, ka Lielbritānijas bijušie premjerministri Mārgarita Tečere un Sers Vinstons Čērčils gulējuši vien četras stundas naktī un regulāri devušies diendusā, lai atjaunotu darba spējas.

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment