Viņš pielika pie pēdas sīpolu un aizmirsa par ļoti nepatīkamu problēmu

sipols
Tulznas un varžacis nav joka lieta, jo ielaistas tulznas var kļūt par cēloni nopietnam kaitējumam veselībai: problēmām ar mugurkaulu, dažādām iekaisumslimībām, sliktai gaitai, nelāgam garastāvoklim un regulārām sāpēm.

Tulzna ir nekas cits kā ādas aizsargreakcija uz ārēju agresiju: spiešanu, beršanu u.tml. Taču pietiek parādīties kaut vai vienai tulznai, un cilvēks tūlīt pat maina ierasto gaitu, tā cenšoties sāpīgo vietu pasargāt. Ja nekas netiek darīts, no šāda šķietama sīkuma var nākties ciest gan iegurnim, gan mugurkaulam.

Daudzi pēc savas pieredzes zina, ka mēdz būt divu veidu tulznas: sausās un mitrās. Mitrās tulznas gadījumā šķidruma dēļ brūcīte ir ļoti sāpīga – līdz brīdim, kamēr pūslītis pārplīst. Kad tas noticis, šo vietu visiem iespējamiem līdzekļiem jācenšas ātrāk padarīt sausāku.

Sausajām tulznām ir paradums sasprēgāt, un plaisiņās bez ilgas kavēšanās iemitinās iekaisumu izraisošas sēnītes un mikroorganismi. Labi, ja cilvēkam ir stipra imunitāte, pretējā gadījumā radušies augoņi ir jāatver un jāiztīra. Otrs nepatīkamais fakts ir tas, ka sausā tulzna aug ne tikai uz augšu, bet arī dziļumā, deformējot pēdu. Tāpēc pret sausajām tulznām jāvēršas ar visiem iespējamiem līdzekļiem.

Lasi vēl: Ārsti brīdina, ka tulznas liecina par bīstamām slimībām!

Lai uzzinātu, kā pret tulznām cīnīties ar sīpolu palīdzību, šķir lapu tālāk!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment