10 vienkārši veidi, kā saglabāt asu prātu līdz sirmam vecumam

1. Trenējies

No rīta pēc nakts uzdzīves neķeries klāt aspirīnam, bet uzvelc skriešanas apavus un skrien vismaz 30 minūtes. Tavas smadzenes tādā veidā pēc alkohola uzņemšanas būs atžirgušas.

2. “Kačājies” ar prātu

Kas teica, ka kačaki nav gudri? Netici tiem šiem meliem. Aminoskābes palīdzēs uztrenēt ne tikai tavus muskuļus, bet arī smadzenes. 

3. Tuvāk pie dabas

Ja tu esi kļuvis depresīvs un nomākts, apnikusi pilsētas dzīve – dodies pie dabas krūts, un atpūties.

4. Tavs draugs rieksts

Paaugstināts asinsspiediens ne tikai apdraud tavu sirdi, bet arī galvu. Lai nākotnē tu nestaigātu pidžamā ar piespraustu lapiņu, uz kuras uzrakstīta mājas adrese un tuvāko radinieku mobilo telefonu numuri, sāc ar pavisam vienkāršāko. Grauz katru dienu grieķu riekstus un ar to būs pietiekami, lai tavs asinsspiediens būtu normā.

5. Tiesības uz atpūtu

Esi pavadījis vienu bezmiega nakti, bet tev ir tādā sajūta it kā būtu pavadījis 8 raundus ringā. Nav pārsteigums. Kad tu atsaki sevi miegam, smadzenes izstrādā funkcijas, kas līdzīgas vieglam sitienam pa galvu. Ja nevari tomēr nakti gulēt, tad izdzer espreeso kafijas krūzīti un ofisa tualetes kabīnītē nedaudz pasnaud. Un būsi kā tikko pamodies.

6. Šokolādes mundrums

Karsta šokolādes krūze katru dienu – tas kas vajadzīgs, lai atjaunotu asinsvadu cirkulāciju un skaidru prātu. Kā arī jo mazāk cukura šokolādē, jo labāk.

7. Mērķis būt stiprākiem

Veselā miesā – vesels gars, tas tev jau bija jāzin. Izrādās, ka tajā arī jābūt vēl skaidram prātam. Sporta zālē esi nolēmis izlaist vienu vingrinājumu, padomā kārtīgi pirms to dari.

8. Smagie metāli

Ārsti izrakstīja tev dzelzi? Nē? Tad nes uz miskasti to. Vīrietim dzelzi nevajag tik daudz cik sievietēm. Ja organismā tev sakrāsies daudz dzelzs, tad būs liela iespēja, ka saslimsi ar Alcheimera slimību. Tāpēc neieciklējies tikai un vienīgi uz liellopu gaļu, dod priekšroku arī vistas gaļai.

9. Papildus stress

Tev tik ļoti sirds sitās, kad boss tev kaut ko aizrāda, arī stresa hormoni var novest tevi pie Alcheimera slimības. Tāpēc pēc iespējas mazāk uztraucies.

10. Nolaid tvaiku

Naids divas reizes ātrāk palielina risku saslimt ar insultu. Tāpēc pirms sāc dusmoties uz kādu dziļi ieelpo un izskaiti līdz desmit un tā atkārto dažas reizes. Skavotājus, šķēres, papīra nažus, asus zīmuļus labāk no sava darba galda noņemt nost, tā būs drošāk.  

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment