16 pasaulē brīnišķīgākie apslēptie ciemati

 

Aoga, Filipīnu jūra

1

Aogas ciems ir izveidots vulkāna krātera vidienē. Par spīti tam, vietējiem iedzīvotājiem nav pamata uztraukumam, pēdējo reizi šis C klases aktivitātes vulkāns izvirda 1785. gadā.

Monemvāzija, Grieķija

2

375. gadā p.m.ē. spēcīgas zemestrīces rezultātā šī sala atdalījās no sauszemes. Tās iedzīvotāji izvēlējās dzīvot uz Monemvāzijas, tomēr, lai būtu ērti nokļūt kontinentālajā daļā, viņi savām vajadzībām uzbūvēja tiltu.

Fugtalas klosteris (Phugtal Gompa), Indija

3

Fugtalas klosteris ir viens no nomaļākajiem Ziemeļindijas klosteriem.

Isortoka, Grenlannde

4

Šajā ledus un sniega ieskautajā ciematā dzīvo vien 64 cilvēki. Inuīti jeb eskimosi pārtiek tikai no gaļas, jo šādos dabas apstākļos nav iespējams izaudzēt nekādus dārzeņus vai augus.

Gasadalura, Dānija

5

Šajā mierpilnajā ciemā ir tikai 16 iedzīvotāji, un tā krāšņie dabas skati pārējai pasaulei ir noslēpums. Cauri kalnam vijas tunelis, caur kuru ciema iedzīvotāji nokļūst blakus esošajā pilsētā.

Huakačina, Peru

6

Par spīti tam, ka šī ir viena no sausākajām vietām pasaulē, 96 Huakačinas iedzīvotāji iztiku pelna, izmantojot lielāko viņiem pieejamo resursu – smiltis.

Bandiagāras klints, Mali

7

Šis Rietumāfrikas ciems ir mājas Dogonas apvidus cilvēkiem, kuri savas mājvietas, svētnīcas un sabiedriskās ēkas uzbūvējuši no māla.

Undredāla, Norvēģija

8

Undredālā ir vairāk kazu nekā iedzīvotāju (attiecība ir aptuveni 1:5). Tas viss ir pilnīgi normāli, jo pilsētiņa ir slavena ar savu brūno kazas sieru un kazas gaļas sardelēm.

Lasi vēl: Atklāts ciemats, kur meitenes 12 gadu vecumā pilnīgi pārvēršas par zēniem; Kā tas var būt?

Furore, Itālija

9

Šis spilgti krāsotais Itālijas ciems atrodas paslēpts fjordos. Kad Furore tika iesaukts par “ciemu, kurš nepastāv”, tā mērs lika pārkrāsot visas ēkas spilgtās krāsās.

Sapa, Vjetnama

10

Ziemeļvjetnamas rīsu lauku ieskauts atrodas Sapa ciems, to katru gadu apciemo neskaitāms daudzums tūristu, kuri vēlas palūkoties uz neticamo ainavu, ko veido divi ciemam blakus esošie kalni.

Kūberpedija, Austrālija

11

Šie smilšu uzbērumi nebūt nav kurmju rakumi. Patiesībā zem tiem atrodas vesela pazemes pilsēta, kura palīdz iedzīvotājiem paglābties no neciešamās svelmes.

Ružona, Francija

12

Ružona ir kā radīta iespaidīgu fotoattēlu uzņemšanai. Ciematā aplūkojamas feodālās pils drupas, senatnīga baznīca un kapella.

Supai, ASV

13

Supai iedzīvotāji ir mazākā ASV indiāņu nācija un viņi dzīvo Lielā kanjona vidienē.

Tristandakunha (Tristan da Cunha), Svētās Helēnas sala, Atlantijas okeāna dienvidi

14

Ja meklē ciemu, kurš ir grūti sasniedzams, tad Tristandakunha ir īstais – lai tajā nokļūtu no sauszemes, turp ar laivu jābrauc sešas dienas. Ciemā mīt aptuveni 300 iedzīvotāji, kuri nodarbojas ar lopsaimniecību un zemkopību.

Uros peldošās salas, Titikakas ezers, Peru un Bolīvija

15

Peru un Bolīvijas pierobežā, Titikakas ezerā, atrodas 42 salas, kuras zināmas kā Uros peldošās salas. Uros salu iedzīvotāji uzturā lieto arī salas veidojošās niedres.

Monsanto, Portugāle

16

Monsanto iedzīvotāji ir uzcēluši savas mājas pie milzīga, 200 tonnas smaga granīta klintsbluķa. Dažu māju iedzīvotāji pat pamanījušies gigantiskos akmeņus izmantot kā mājokļa jumtu.

Avots: elitereaders.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment