20 populārākie sapņu simboli un to skaidrojumi

  1. Dzīvnieki bieži simbolizē daļu apziņas, kas jūtas tuva dabai un izdzīvošanai. Bēgšana no dzīvnieka – emociju apspiešana, piemēram, bailes vai agresija. 
  2. Mazuļi var simbolizēt tiešu vēlmi radīt pēcnācējus, arī ievainojamību un trauslumu. Simbolizē arī jaunu sākumu.
  3. Bēgšana ir viens no populārākajiem simboliem sapņos. Tas nozīmē, ka tu jūties apdraudēts ikdienas gaitās. I
  4. Drēbes simbolizē to, kā vēlamies būt uztverti. Ja tavas drēbes ir nepievilcīgas, tu, iespējams, ikdienā jūties nepievilcīgs pats par sevi, nedrošs.
  5. Krusti ir interpretējami saistīti ar individuāla personību. Daži to var simbolizēt kā balansu starp dzīvi un nāvi.
  6. Eksāmeni var simbolizēt pašnovērtējumu, kas ataino dzīvē paveikto vai arī konkrētas rakstura iezīmes.
  7. Nāve drauga vai tuvākā simbolizē jaunu sākumu (beigas un sākumu) un nav interpretējama kā zīme par nāvi. Ja tu esi nesen cietis, tas var būt kā simbols, lai stātos no jauna pretī dzīvei.
  8. Krišana ir populārs simbols sapņos, kas reprezentē bailes, raizes, nespēju tikt galā ar notikumiem, kontroles zudumu un bailēm nesniegt pašus labākos rezultātus.
  9. Bojāta tehnika sapņos simbolizē to, ka maņu centri ir „izslēgti”. Ar tehniku, piemēram, telefonu, datoru tiek simbolizēta saziņa.
  10. Ēdiens simbolizē gudrību, jo tas baro ķermeni, gluži tāpat kā atjauno prāta kapacitāti. Bet ēdiens var gluži vienkārši simbolizēt arī ēdienu.
  11. Dēmoni ir apspiestais ļaunums – var simbolizēt apspiestas emocijas. Tie var būt kā zīme, ka tev nepieciešams saprast savas sajūtas, lai ikdienā justos labāk.
  12. Mati simbolizē seksualitāti, pēc Z.Freida sapņu teorijām. Bagātīgi mati simbolizē vīrišķību, kamēr matu nogriešana simbolizē libido krišanos. Matu izkrišana var gluži vienkārši arī simbolizēt bailes no plikpaurības.
  13. Rokas var simbolizēt lieka, veltīga darba sajūtu, bet roku mazgāšana – vainas sajūtu. Skatīšanās uz rokām sapņos ir labs veids, kā iekļūt apzinātajā sapņošanā.
  14. Mājas kā ēkas simbolizē visu iekšējo psihi. Katra telpa var simbolizēt dažādas emocijas, atmiņas un notikumu interpretāciju.
  15. Slepkavošana/slepkavība sapņos nenorāda, ka esi maniaks. Tā skaidro, ka tu vēlies atbrīvoties no kādas savas rakstura iezīmes.
  16. Laulība var simbolizēt vēlmi, apvienot sevī gan vīrišķīgās rakstura izpausmes, gan sievišķīgās.
  17. Autobusa, lidojuma nokavēšana simbolizē uztraukumu nokavēt iespējas/palaist garām iespējas.
  18. Nauda var simbolizēt sevis vērtības apzināšanos.
  19. Kalni simbolizē šķēršļus, kāpšana kalnā simbolizē uzvaras sajūtu. Stāvēšana kalna galā simbolizē raudzīšanos uz dzīvi bez aizspriedumiem.
  20. Kailums simbolizē sevis atklāšanu citiem. Sava kailuma atklāšana var simbolizēt seksuālas vēlmes vai vēlmi būt atzītam.

Avots:

zvaigžņu tulks

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment