3 svarīgas atziņas, laimīgas laulības veidošanai

 Viens vīrs no Amerikas, Džons, kurš ir precējies 17 gadus, ir gatavs dalīties ar savām iegūtajām atziņām, viņa paša laulības dzīvē.  Šīs atziņas ir vērts zināt gan vīram, gan sievai, bet viņš mudina tieši vīrieti spert pirmo soli. Jo tomēr vīrietis ir tas, kuram ir jābūt spējīgam uzņemties vadību un iniciatīvu.

 

  • Saproti un pieņem to, ka ne vīrs, ne sieva nenosaka to, kas ir “normāls”

 

Šis vīrs bija saņēmis šādu padomu 2 gadus pirms viņa paša laulībām. To deva drauga tēvs, laulību konsultants. Viņš skaidroja šo padomu tā, ka, viņaprāt, lielākā problēma laulībā ir tā, ka otrs mēģina mainīt partnera domas jeb skatu punktu. Redz, ja sieva visu saprastu tā, kā vīrs to saprot, tad viss viņu laulībā būtu kārtībā. Problēma ir tā, ka viens partneris pasludina savas domas kā normālas un viss citādais ir nenormāls.

Mēs visi esam citādāk domājoši, citādāk izskatāmies un runājam, tāpēc tādas mērvienības kā “normāls” nemaz nav. Un tāpēc nevajag savu “normālību” uzspiest otram. Atbilde ir saturīga domu un ideju izrunāšana/apspriešana.

 

  • Saproti un pieņem, ka laulībai galvenokārt nav jābūt “vieglai”

 

Pēc pirmajām 2, laulībā pavadītajām nedēļām, mums ar sievu izcēlās strīds. Strīds bija par to, kur būtu jāizkarina slapjie dvieļi. Tagad man tas liekas vienkārši muļķīgi.

Es uzskatīju, ka mūsu mājoklim bija jābūt miera saliņai, kur vispār nenotiek nekādas nesaskaņas un strīdi, tāpēc es biju nepatīkami pārsteigts, ka ir strīdi par slapjiem dvieļiem. Nekas šajā dzīvē nav viegli, it īpaši- sākumā. Nav viegli atrast darbu, atrast partneri, atrast jaunu mājokli utt. Tas nenozīmē, ka uzreiz tam ir jāatmet ar roku.

Galvenā problēma šajā situācijā nav slapjie dvieļi, bet gan, kāpēc tev un sievai šķiet tik svarīgs dvieļu izvietojums. Tāpēc labāk mēģiniet saprast situāciju tās saknē ar iejūtību un uzmanību, nevis ļaujot vaļu niknumam.

 

  • Laulība ir kā vīns, ar gadiem kļūst tikai labāka

 

Šo padomu vīram sniedza viņa vectēvs, īsi pirms aiziešanas viņsaulē. Vectēvs bija precējies daudzus gadus, kad 50 gadu vecumā viņa sieva smagi saslima un viņa tika hospitalizēta, slimnīcā pavadīja vairākus mēnešus. Tas vectēvu satrieca.

Pēc viņas atgriešanās mājās, viņš teica :”Kad es biju jauns, es domāju, ka elementāri varu dzīvot viens, bet nu es saprotu, ka es nekādā vaidā nevaru un nevēlos dzīvot bez savas sievas. ” Vectēvs parasti daudz neko nerunāja, bet tieši tāpēc, šie izteiktie vārdi tik ļoti daudz nozīmēja un atstāja iespaidu. Ar gadiem jūs tik ļoti pierodat viens pie otra, jūs vairāk novērtējat partnera klātbūtni. 

Džons aprecējās, kad viņam bija 29 gadi. Viņš jutās pilnīgi ērti dzīvojot vienatnē un atbildot tikai par sevi. Tas nenozīmē, ka precoties viņš nemīlēja savu sievu. Bet 46 gadu vecumā, viņš atzīst, ka ar katru dienu viņš jūtas laimīgāks un pateicīgāks par savu dzīves partneri un nevar vien sagaidīt ko nesīs nākotne viņu kopā būšanai.

Izrādi un izsaki to savai sievai, ka tu viņu novērtē un jūs abi būsiet laimīgākie cilvēki pasaulē.

 

Avot: artof manliness.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment