4 mērījumi, kuri būtu jāzina katram sportotājam

Tauku daudzums ķermenī

Šis ir viens no svarīgākajiem testiem, kuru nevienam atlētam nevajadzētu ignorēt. Uzzinot sava ķermeņa tauku procentuālo attiecību, tu iegūsti papildus motivāciju to samazināt, bet galvenais, ka tas ir tiešs veselības indikators

Lai veiktu mērījumu, tev būs nepieciešams plastmasas rīks, kurš izmēra ādas biezumu- ķermeņa tauku daudzuma mērītājs. Instrukcija, kā to pareizi darīt un kalkulators ir pieejams internetā ExRx.net. Ādas biezums ir jāizmēra 7 vietā, tad visi mēri ir jāievada kalkulatorā, pēc tam dators izdarīs visu tavā vietā.

Tauku daudzums ķermenī radikāli ietekmē tavu sniegumu atlētiskajā jomā, kā arī būtiski ietekmē tavu veselību. Pēc šī rezultāta iegūšanas, var paredzēt, kādi aptuveni būs pārējo mērījumu rezultāti.

Sirds un elpošana kapacitāte (VO2max)

Iespējams tu esi kādreiz redzējis, ka kāds sportists skrien uz trenažiera ar masku uz sejas, kura atgādina kaut ko līdzīgu iznīcinātāju pilotu maskām. Viņam tiek mērīts VO2max. Tehnika vienkārši aprēķina, cik daudz tu vari uzņemt skābekli un, cik efektīvi tavs ķermenis to spēj pielietot slodzes laikā.

Ja tu trenējies uz izturību, tad šis ir ļoti būtisks mērījums, lai uzlabotu savus rezultātus. Tev nav nepieciešama laboratorija, tikai skrejceļš un hronometrs.

Pēc iesildīšanās viss, kas tev ir jādara ir jānoskrien, cik garš gabals vien iespējams, 12 minūtēs. Tad šo distanci ievadīsi, iepriekš minētajā, kalkulatorā un tas izrēķinās tavu VO2max.

Muskuļu spēks un izturība

Standarta mērījumi muskuļu izturībai sastāv no atspiešanās un pietupieniem.

Atspiešanās ir jāveic pēc iespējas vairāk, bet tas ir jādara pareizi. Ja tev ir treniņu partneris, tad viņam vajadzētu zem tavām krūtīm pavietot plaukstu savilktu dūrē un katrreiz, kad tu tuvojies zemei, tev vajadzētu aizskart viņa dūri ar savu torsu.

Pietupieni tiek veikt 60sekundes un ir jāveic, cik vien daudz ir iespējams, pareizā formā. ExRx ir pieejams kalkulators, kurā tu vari salīdzināt savu sniegumu ar vidējiem rādītājiem.

Ir rekomendējams arī izmērīt, cik ilgi tu vari noturēties standarta plank pozīcijā. Pēc laika šo atkal atkārtojot, tu varēsi redzēt savus uzlabojumus.

Lokanība

Tas pats standarta mērījums, kuru tu veici pamatskolā- apsēžoties uz grīdas un liecoties uz priekšu, cik tālu vien vari. Tev ir nepieciešam tika mērlente un arī iespējams kāds, kurš noteiks šos mērījumus. Liecoties uz priekšu, nesaloki savus ceļgalus un liekšanos kustību veic lēni un mierīgi. Bieži zema lokanības pakāpe savelk paralēles ar muguras lejasdaļas sāpēm.

Avots: mensfitness.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment