5 iemesli, kāpēc iegādāties mājdzīvnieku

Šeit ir 5 veidi, kā dzīvnieki padara mūsu dzīvi laimīgāku un palīdz arī mūsu veselībai:

  1. Mājdzīvnieki noņem stresu

Pavadot laiku ar savu četrkājaino draugu, tu samazini savu stresa līmeni organismā. Virdžīnijas Universitāte veica pētījumu kādā ofisā ar 400 darbiniekiem. Zinātnieki ieteica uzņēmumam noteikt vienu dienu, kad 30 darbinieki drīkst ņemt savu mājdzīvnieku līdzi un ofisu. Rezultāti bija tādi, ka cilvēki ar mājdzīvniekiem ofisā jutās labāk, viņi izjuta zemāku stresa līmeni un paaugstinājās viņu produktivitātes līmenis. Pat tie darbinieki, kuriem nebija savu mājdzīvnieku, labprāt piedāvājās izvest pastaigā kolēģa suni. Tā iegūstot papildus fizisko aktivitāti un attiecību uzlabošanu ar kolēģi.

  1. Mīluļi palīdz pārvarēt nemieru un vientulību

Ne velti ir bieži dzirdami ir izteicieni par vecmeitu un kaķi vai kaķu tanti. Piemēram, darbā ir bijis ļoti grūti un liekas, ka šī ir sliktākā diena nedēļā, bet, tad pie tevis atčāpo sunītis un, luncinot asti, bezgala priecājas tevi redzēt. Reiz kādā koledžā tika aptaujāti studenti par to, cik vientuļi un nemierīgi tie jūtas. Pēc aptaujas pie studentiem tika ievests apmācīts terapijas suns. Rezultāti pēc šīs suņa ciemošanās bija krasi mainījušies- vientulības un nemiera sajūta bija samazinājusies par 60%.

  1. Tie var uzlabot mūsu imūnsistēmu

Tas attiecas uz cilvēkiem, kuriem jau bērnībā ir mājdzīvnieki. Atrodoties ar mājdzīvnieku regulāri ciešā kontaktā, veidojas mazāka iespējamība kļūt alerģiskam pret dzīvniekiem. Iespējamība samazinās par 15 %. Tomēr, kā ir atklāts, ka alerģija var rasties arī dzīves laikā.

  1. Mājdzīvnieki liek mums izkustēties

Tas gan vairāk attiecas uz suņu īpašniekiem, jo saimniekiem suns ir jāved regulārās pastaigās. Mūsdienās tas ir ļoti aktuāli, ka pat īsas pastaigas svaigā gaisā vairumam kļūst par retumu. No tā ir radies joks par to, ka patiesībā suns izved pastaigā saimnieku. Tas, protams, samazina arī aptaukošanās iespēju un nodrošina arī vieglākas kustības arī ikdienā.

  1. Četrkājainie draugi ir labi tavai sirdij

Kamēr mazais, četrkājainais draugs pilda tavu sirdi ar siltām sajūtām, tikmēr ir noskaidrojies, ka arī mājdzīvnieks palīdz tavai sirdij kā orgānam. Tiem cilvēkiem, kuriem ir dzīvnieciņš uzrādīja daudz mazāku holesterīna līmei un samazina sirds slimību iespējamību.

Avots: realsimple.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment