5 ķermeņa valodas kļūdas, kuras nevajadzētu pieļaut

Pārlieku plaši žesti

Var rasties iespaids, ka tu mēģini pavilkt un paplašināt patiesību, mēģinot otru cilvēku vairāk ietekmēt ar žestiem, nekā ar teikto. Tas liek domāt, ka sniegtā informācija varētu nebūt pilnīgi patiesa. Izvēlies šaurus, kontrolētus žestus, lai tie izskatās dabiskāk un mazāk pārspīlēti.

Skatīšanās pulkstenī

Kad tu ar kādu sarunājies un pēti laiku savā pulkstenī, tā ir tīrākā necieņas izrādīšana, kā arī nepacietība. Tas raida ziņu, ka tev ir labākas lietas, ko darīt, nevis stāvēt šeit un klausīties, kas citam ir sakāms.

Pretruna

Ja tavi teiktie vārdi īsti nesaskan ar to, kādu iespaidu tu radi ar savu ķermeņa valodu, tad rada aizdomas un neuzticību sarunu biedrā. Jo ir grūti ticēt cilvēkam, ja viņa vārdi saka, ka viņš ir priecīgs par sadarbību, bet ķermeņa valoda pilnīgi pretējo. Tas liks domāt, ka tev kaut kas ir aiz ādas.

Aktīva māšana ar galvu

Tas liecina par to, ka tu izmisīgi centies panākt to, ka tu piekrīti cilvēkam, kurš pašlaik runā. Vai arī to, ka tu neesi ļoti iedziļinājies, kas tev tiek stāstīts un vienīgais veids, kā tu atbildi uz stāstāmo ir galvas māšana, par to, ko tu īstenībā nesaproti.

Tu esi pārāk tuvu

Ja tu kādam stāvi pārāk tuvu (tuvāk par pusmetru), tad tā ir ielaušanās otra cilvēka privātajā telpā un parāda to, ka tev nav nekādas cieņas pret cilvēku privāto telpu. Tas cilvēkiem liek justies ļoti nekomfortabli un viņi sāks no tevis izvairīties.

 

Avots:inc.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment