5 slimības, kuras tu vari iegūt no sava mīluļa

67eecbf40645ad246c8ce33a73f7576f_cropped_960x460_watermarked

Tavs suns tev nolaiza seju, tavs kaķis guļ tavā gultā, pat ja tu par to neesi aizdomājies, bet tavi mājdzīvnieki var būt par pamatu infekcijām. 

Viens vīrietis no sava bulterjera dabūja mēri, jā to pašu, saimnieks izdzīvoja, bet sunim nepaveicās.

 

Gremošanas traucējumi

Par pēkšņu kuņģa darbības traucējumu dažos gadījumos vari pateikties tieši savam Duksim vai Zuzei. Kampilobaktērija – baktērija, kas izraisa vemšanu, caureju un drudzi un visļaunākais, ka tas viss ir saistīts ar suņu un kaķu izkārnījumiem. Visticamāk ka tu šo baktēriju dabūsi, ja tavs suns vai kaķis apsēdīsies uz dīvāna ar netīru dibenu un tu pieskarsies tai vietai pirms ēdīsi burgeri.

Drudzis no kaķu skrāpējumiem

Ja tevi ir saskrāpējis kaķis, iespējams tavā brūcē var tikt šāda baktērija – bartonella, kas izraisa drudzi, un limfmezglu uzpampšanu. Šo baktēriju kaķi iegūst kasoties no blusām, tāpēc neaizmirsti savu kaķi atblusot.

Dermatomikoze

Tā ir infekcija, kas izraisa sēnīti, un parādās sarkani niezoši apļi uz ādas, arī uz dzīvnieku ādas. Kaķi pārnēsā šo slimības biežāk nekā suņi. Šī slimība pārnēsājas kaķiem pieskaroties viens otram. Uzreiz dodies pie vetārsta, ja redzi, ka viņam uz purniņa sāk kaut kas neparasts parādīties. 

Parazīti

Mikroskopiski parazīti Cryptosporidium zarnās, var tev radīt spēcīgu caureju. Tev var radīt šo slimību pat tad, ja tu rīkojies ar savācēju un paciņu, pēc tam cītīgi mazgā rokas pēc pastaigas ar savu mīluli, vai pēc kaķu tualetes tīrīšanas.

Meningīts

Atvaino: bet tie tās tavas slapjās bučas ar mīluli var būt bīstamas. Pasteurella baktērija var radīt tavu limfmezglu sapampšanu, drudzi un retos gadījumos meningītu. Tā dzīvo kaķu un suņu mutēs, kas var nonākt arī tava mutē. Ja nevēlies šo slimību saķert, tad atradini savus dzīvniekus tev laizīt seju.

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Jana</cite>

    Dīvaini,ka cilvēce nav vēl nomirusi no saskarsmes ar suņiem un kaķiem ! Rakstā suns ir pat pataisīts par mēra pārnēsātāju (vai vrb,ka ar to bija domāts,ka cilvēki slimo ar suņu mēri ? ) Žēl,ka aizmirsuši pateikt vissvarīgāko,proti-obligāto dzīvnieku vakcināciju pret trakumsērgu ! Negro vīruss ir tas,ko pārnēsā infiscējies dzīvnieks 😉

Leave a Comment