5 veidi kā Coca-cola bojā Tavu veselību

  1. Bojāti zobi

Zobu bojājumi un caurumi veidojas, kad mēs lietojam pārāk saldus vai pārlieku skābus produktus. Kola nav izņēmums un pie tam, tā satur abus gan cukuru, gan skābes, tāpēc tā bojā zobu emalju. Tas tev radīs sāpes un papildus izdevumus, kuri nav mazi, jo zobu labošana nekad nav lēts prieks.

  1. Paaugstināts diabēta risks

Ogļhidrāti ir tie paši cukuri un, ja tu tos uzņem pārāk daudz un nepatērē pat ne pusi no tā, tad tev ievērojami palielinās diabēta risks. Visas saldinātās limonādes satur ļoti lielu cukura daudzumu, tāpēc nevienu no tām nevajadzētu iekļaut savā ikdienas diētā.

  1. Lēna vielmaiņa

Netici visām tām reklāmām, ka slaveni sportisti dzer kolu pēc smagiem treniņiem, tas viss ir tikai veiksmīgs mārketings! Kola esošie cukuri palēnina tavu vielmaiņu, kuru tik tikko tu esi paātrinājis pēc fiziskajām aktivitātēm treniņa laikā. Slāpes daudz labāk ir remdēt ar parastu ūdeni.

  1. Aspartāns bojā tavus iekšējos orgānus

Aspartāns ir mākslīgs mazkalorāžas saldinātājs, ko ražo no aminoskābēm un tas vēl joprojām tiek pētīts, kādu tieši ietekmi tas atstāj uz orgāniem. Bet viens ir skaidrs- neko labu tavam ķermenim tie nedod!

  1. Kola ietekmē auglību

Regulāra kolas lietošana var bojāt tavu reproduktīvo sistēmu. Ķimikālijas, kuras ir lielākajā daļā gāzētajās, saldajās limonādēs bojā orgānus, kuri atbild par reproduktīvo sistēmu, tev samazinot iespēju radīt pēcnācējus.

Avots: wmnlife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment