56 ”šoti” un notiesāts bārmenis- kāpēc?

Kāds franču bārmenis ir notiesāts, pēc tam, kad viņš tika atzīts par vainīgu cilvēka slepkavībā, ļaujot savam bāra klientam izdzert 56 šotus pēc kārtas kādā dzeršanas sacensībā, kas noveda vīrieti pie nāves.

Mirušais vīrietis, 56 gadus vecs, pārspēja bāra rekordu, izdzerot 56 glāzītes ar alkoholu.

Viņš bija pavadījis liktenīgo vakaru kopā ar savu meitu un pāris draugiem, kuri pēc dzeršanas palīdzēja viņam nonākt mājās, jo pats saviem spēkiem viņš nebija spējīgs to izdarīt. Nonākot mājās, drīz pēc tam tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība un vīrietis tika nogādāts slimnīcā, kur viņš nākamajā dienā mira.

Bārmenis, Gilles Krepins, 47 gadus vecs, atzina, ka viņš bija pieļāvis kļūdu, uzrakstot rekorda rezultātu uz tāfeles, iedrošinot nu jau mirušo vīrieti dzert vēl vairāk, lai pārpētu rekordu.

Bārmenim vietējā tiesa piesprieda 4 mēnešus nosacītā soda un 1 gadu viņam ir aizliegts strādāt bārā.

Gillesa advokāts apgalvo, ka iesniegs tiesā apelāciju, lai pārsūdzētu lēmumu.

“Šis sods tik pieņemts balstoties uz emocijām un vēlmi rādīt piemēru, bet par to nav “jāmaksā” manam klientam,” stāsta advokāts.

Vēlāk izrādījās, ka mirušā vīrieša meita bija tā, kura mudināja tēvu uz rekorda pārsniegšanu un izrādījās, ka vīrietim jau agrāk esot bijušas problēmas ar alkohola lietošanu un elpceļiem.

“Bārmenim nav pienākums katram klientam prasīt medicīnisko izziņu, pirms ieliet viņam dzērienu,” saka bārmeņa aizstāvis.

Avots: theguardian.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment