59 gadu vecumā mūžībā aizgājis Latvijā ievērojams un cienīts ārsts


Šā gada 10.decembrī mūžībā aizgājis Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) ārsts Džeimss Rozītis, vēsta slimnīca.

 

Džeimss Rozītis dzimis 1963. gada 30. jūlijā un nākamajā gadā būtu svinējis savu 60. dzimšanas dienu. Bērnu slimnīcā strādājis no 1985.gada 1.februāra.

Džeimss Rozītis sāka strādāt par medmāsu Bērnu slimnīcā. Viņš pabeidza rezidentūru 1988. gada augustā un tika pārcelts uz ārsta-ķirurga amatu. Vēlāk strādājis par urologu 3.ķirurģijas nodaļā.

 

1996. gada janvārī iecelts par Slimnīcas galveno ārstu. No 2006.gada 9.maija līdz 2008.gada 9.martam viņš strādāja par Bērnu slimnīcas medicīnas direktoru. Kopš 2008. gada 10. marta viņš ir atbildīgs par Operāciju nodaļu un strādājis arī par bērnu ķirurgu.

 

 

“Kolēģi Džeimsu atceras kā inteliģentu, mierīgu, pozitīvu un ļoti labsirdīgu cilvēku, kurš pirms darba uzsākšanas nodaļā pie rīta tējas vienmēr dalījās ar dzīves notikumiem. Būdams operāciju nodaļas vadītājs, viņš mācīja atrast kopīgu valodu ar visiem darbiniekiem.

Viņš mācīja klausīties, Viņš nekad netraucē Džeimss vienmēr ņēma vērā medmāsu viedokli, lai atrastu labāko risinājumu. Viņš bija labs profesionālis ar punktualitāti, disciplīnu un augstu atbildības sajūtu,” teikts BKUS paziņojumā.

LASI VĒL: Naudas horoskops 2023. gadam visām zodiaka zīmēm

“Džeimsa lielā aizraušanās bija regbijs, ko viņš spēlēja gan jaunībā, gan arī turpmākajos gados aktīvi sekoja līdzi jaunumiem tajā. Džeimss rūpējās par savu veselību un nodarbojās ar sportu, aktīvi apmeklējot nodarbības trenera vadībā. Viņš vienmēr runāja par saviem bērniem un mazbērniem ar smaidu un lepnumu.

 

dzentlmenis.lv izsaka visdziļāko līdzjūtību Džeima Rozīša ģimenei un kolēģiem.

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment