6 veidi, kā alkohols ietekmē Tavu ķermeni

Sirdstrieka un lēkmes

Regulāra alkohola lietošana kontrolētos daudzumos var tev palīdzēt izvairīties no sirdslēkmes un no lēkmēm, triekām. Tas ir izskaidrojams ar to, ka trieka parasti rodas tad, kad rodas asins sarecējums un tas aizsprosto asinsvadus, bet alkohols palīdz asinīm ritēt pa sistēmu un nogādāt tās līdz smadzenēm. Tā kā šīs kaites kļūst arvien izplatītākas, tas ļauj cilvēkiem diskutēt par alkohola ietekmi uz dzīves ilgumu.

Tavs miegs

Dažiem cilvēkiem glāze vīna pirms miega var būt ierastais rituāls. Tev var šķist, ka tas palīdz vieglāk un ātrāk iemigt, bet šai medaļai ir arī otra puse. Tu patiesi aizmigsi ātrāk un nonāksi sapņu valstībā, bet paša miega kvalitāte tev būs ievērojami pasliktinājusies. Alkohols neļauj tev pilnvērtīgi iemigt “dziļajā miegā”, kura ir viena no būtiskākajām miega fāzēm. Tāpēc, no rīta pamostoties, tu esi īgns un neizgulējies.

Urīnu dzenošs līdzeklis

Lietojot alkoholu, rodas biežāka vajadzība pēc labierīcību apmeklēšanas. Tas ir tāpēc, ka alkohols daudz straujāk atūdeņo tavu ķermeni. Mazos daudzumos un, ja tas notiek reti, tad tas nav kaitīgi veselībai, bet, ja alkohols tiek lietots bieži un daudz, tad tavs organisms regulāri piedzīvo dehidrēšanos, kas bojā tavus orgānus. Arī tāpēc tev no rītiem ir briesmīgas galvassāpēs.

Tas ietekmē to kā tu socializējies

Ne velti ir “iedzeršana drosmei”. Cilvēki iedzerot, kļūst pārliecinātāki, runīgāki un manāmi atslābst. Vairs nevienam nerada problēmas pieiet pie tās pievilcīgās dāmas un uzsākt sarunu. Tomēr, pielietojot šādu praksi, tu vari sākt domāt, ka bez alkohola tu vairs nevari iztikt, jo tikai tad tu jūties par sevi un nebaidies komunicēt. Kā arī, vienmēr pastāv risks, ka tu vari iedzert pārāk daudz, kad tev vairs negribas ne iepazīties, ne parunāties, ne pasmieties, bet gan uzsākt kašķi, pakauties un izārdīties.

Tava ģenētika

Alkoholisms bieži vien ir ģenētiski pārmantots. Tava paša rokās vienmēr ir izvēle par to vai tu dzersi vai nē, bet padomā par to, kādu iespējamību tu radi, ka tavi bērni varētu kļūt par alkohola mīļotājiem. Ja tu esi uzaudzis ģimenē, kurā vienmēr pie vakariņām tika skandinātas vīna glāzes, tad visticamāk, ka tu arī ieviesīsi šādu praksi savā ģimenē, jo tev tas ir pieņemami. Un arī taviem bērniem tas būs pieņemami.

Avots: livescience.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment