7 noderīgi padomi automašīnu īpašniekiem ziemas aukstajā laikā! Ekonomējiet laiku un naudu!

Mūsu redakcija ir sagatavojusi pāris noderīgus padomus, kas palīdzēs vairs nesatraukties par laika apstākļiem aiz loga, izbaudot aizvien vairāk patīkamu braucienu.

Šķiet, ka lielākajai daļa auto vadītāju ziema nav mīļākais gadalaiks. Rodas tik daudz nevajadzīgu problēmu un izmaksu: nepieciešams mainīt riepas, stikli nemitīgi aizsvīst ciet, bet katru rītu auto nepieciešams attīrīt no sniega un ledus.

Lasi vēl: Kā ar ikvienā mājā atrodamām lietām samazināt mitruma veidošanos automašīnā?

 

Aizsaluši logi

Kā lai risina šo problēmu? Sajauciet etiķi un ūdeni (attiecībā 3:1) un apsmidziniet ar šo maisījumu stiklu.

Kā novērst šādu problēmu? Ja stikli jau ir aizsaluši, tad trauciņā ar izsmidzinātāju (tilpums 1 l) ielejiet tīru spirtu (600 ml), ūdeni (200 ml) un trauku mazgājamo līdzekli (1 piliens). Uzsmidziniet uz aizsalušā stikla šo maisījumu.

Sasalusi slēdzene

Kā lai risina šo problēmu? Visparastākie roku dezinfekcijas līdzeļi lieliski spēj tikt galā ar šo problēmu. Uzpiliniet pāris pilienus roku dezinfekcijas līdzekļa uz slēdzenes un viss aizies kā smērēts!

Vēl iespējams izmantot vecu un pārbaudītu metodi – ar šķiltavām mazliet uzsildiet atslēgu un tad atveriet vaļā slēdzeni. Esiet ļoti uzmanīgi, lai neapdedzinātos.

Kā novērst šādu problēmu? Lai slēdzene neaizsaltu, pirms liela sala iepūtiet tajā nedaudz WD-40. Tas aizņems vien pāris minūtes, turklāt, ziemā arī turpmāk pasargājot no slēdzenes aizsalšanas.

Nevar atvērt vaļā durvis

Kā novērst durvju sasalšanu? Te palīdzēs visparastākais kulinārijas sprejs (tādu iespējams iegādāties jebkurā lielveikalā). Uzsmidziniet šo spreju uz durvju gumijas daļas un atlikušo daļu notīriet ar papīra dvieli.

Aizsvīduši logi

Kā lai risina šo problēmu? Notīriet logus no iekšpuses ar švammīti, kas paredzēta balto tāfeļu marķieru tīrīšanai – logi vairs neaizsvīdīs.

Kā lai novērš šādu problēmu? Piepildiet vecu zeķi vai auduma maisiņu ar kaķu kastītēm paredzētajām granulām un palieciet to zem sēdekļa. Šādā veidā iespējams panākt, ka auto gaiss būs mazāk mitrs un aizsvīdušie logi vairs nesatrauks.

Ieteikums: neatstājiet atvērtus traukus, kur ir jebkāda veida ūdens, tādā veidā novēršot mitrā gaisa rašanos auto salonā.

Apledojuši sānu spoguļi

Kā lai novērš šādu problēmu? Lai izvairītos no šādas problēmas, uz nakti apsieniet spoguļus ar visparastāko plastikāta maisiņu un cieši aiztaisiet tos ciet ar gumiju. No rīta redzēsiet, ka spoguļi ir perfekti tīri un Jums nav nepieciešams veltīt laiku un pūles to notīrīšanai.

Aizsaluši un aizsvīduši lukturi

Kā lai novērš šādu problēmu? No sākuma lukturus nepieciešams kārtīgi notīrīt, pēc tam plānā kārtiņā uzklājiet vasku. Vasks neļaus sniegam vai ūdenim atstāt savas pēdas uz lukturiem. Šāds efekts turēsies pāris nedēļu garumā, tādēļ Jums nebūs nemitīgi tos jātīra.

Iestrēgāt sniegā?

Ja mašīna nav ierakta sniegā līdz pašai augšai, tad to dabūt ārā ir salīdzinoši viegli.

Kā lai novērš šādu problēmu? Pārliecinieties, lai Jums auto bagāžniekā vienmēr stāvētu kaķu kastītei paredzētās granulas. Ja auto sācis buksēties (īpaši bieži tas notiek, kad ir apledojums). Izberiet šīs granulas zem riteņiem un bez grūtībām tiksiet ārā.

Ir vēl viens paņēmiens, par kuru daudzi nemaz nezina. Izņemiet ārā sava auto paklājiņus un palieciet tos zem riepām, tādā veidā būs iespējams tikt ārā no iestigšanas sniegā vai apledojušas vietas.

Lasi vēl: Kā ar ikvienā mājā atrodamām lietām samazināt mitruma veidošanos automašīnā?

Avots: abiem.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment