8 inteliģences tipi: noskaidro, kuram piederi tu!

1. Lingvistiskais inteliģences tips

Šis tips ir saistīts ar valodām un to apguvi. Tas ne vienmēr nozīmē ģeniālas jaunas valodas apguves spējas, bet arī lieliskus rakstniekus, dzejniekus un oratorus.

2. Loģiskais/ matemātiskais inteliģences tips

Raksturīgs tiem, kas spēj analītiski un loģiski raudzīties uz apkārt notiekošo. Tas nozīmē tikai lieliskas matemātikas zināšanas, bet gan ātru izpratni par loģikas uzdevumiem. Šie cilvēki nemēdz “lidināties pa mākoņiem”, bet ir reālistiski.

3. Ķermeņa/kinētiskais inteliģences tips

Šis tips ļauj tev kontrolēt savu ķermeni daudz labāk kā citiem. Lieliski sportiski, pat ķirurgi (par cik nepieciešama precizitāte un lieliska ķermeņa kontrole pat stresa situācijās), arī būvnieki. Lieliski veic fizisku darbu.

4. Telpiskā domāšanas inteliģences tips

Ja esi spējīgs atcerēties notikumus, attēlus, cilvēkus un citas lietas tieši pēc to vizuālā tēla, tad tev, visticamāk, piemīt, šis inteliģences tips. Parasti raksturīgs māksliniekiem.

5. Sociālā inteliģence

Šāda tipa inteliģence ir populāra to cilvēku vidū, kas izjūt izteiktu empātiju.  Tā ļauj izjust citu cilvēku pieredzi un sajūtas kā savējās. Ļoti saprotoši, tāpēc no viņiem parasti iznāk labi sociālie darbinieki, politiķi un skolotāji.

6. Muzikālā inteliģence

Parasti raksturīgs tiem, kas īsā laika posmā spējīgi apgūt jaunu mūzikas priekšmetu. Tai pat laikā, labi atceras dažādas skaņas un spēj sadzirdēt to, ko citi nevar. Nav nekāds noslēpums, ka no viņiem iznāk labi mūziķi.

7. Naturālistiskais inteliģences tips

Šis tips ir visretāk sastopamais. Kā jau pats nosaukums vēsta, saistība ir ar dabu un vidi. Šie cilvēki vislabāk izjūt klimata izmaiņas. Tāpat arī vislabāk spēj atšķirt dažādu sugu augus un dzīvniekus.

8. Eksistenciālais inteliģences tips

Dziļi domātāji un filozofi. Par dažādām lietām mēdz aizdomāties par tālu, ka sāk apsvērt tā būtību un jēgu.

Avots: higherperspectives.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment