8 jautājumi, kurus uzdot kārtējā ģimenes saietā

Vienmēr var veidot ikdienišķas sarunas par vispārīgām tēmām, kad tu par kaut ko spried, bet līdz galam neko neuzzini un neizstāsti. Ja tu vēlies uzlabot ģimenes saikni ar saviem radiniekiem un tu esi nonācis šādā klusuma brīdī, tad šeit ir pāris jautājumi, kuri būs sarunu veicinoši.

Par ko savā dzīvē tu esi pateicīgs?

Kad un kāpēc tu esi bijis vislepnākais par sevi?

Kas ir bijis tavs laimīgākais brīdis tavā dzīvē, līdz šim?

Kas ir svarīgākā mācība no dzīves, ko tu esi apguvis?

Kā tu raksturotu sevi kā bērnu? Kāda bija tava bērnība?

Kad pēdējo reizi tu piedzīvoji nesavtīgu laipnību no kāda?

Kādas atmiņas tu vēlētos par sevi atstāt citiem cilvēkiem?

Kurš cilvēks tavā dzīvē visvairāk ir tevi ietekmējis? Kuram tu vēlētos pateikt “paldies”?

Šie jautājumu piemēri ļaus tev uzzināt kaut ko jaunu par saviem radiniekiem, dzirdēt stāstus, kurus tu nekad nebūsi dzirdējis. Tajā pašā laikā, cilvēkos raisīsies arī pozitīvas emocijas, jo viņi atcerēsies savus skaistākos dzīves mirkļus un novērtēs to, kas viņiem ir bijis. Tava vecmāmiņa noteikti būs ļoti priecīga par iespēju gremdēties jaunības skaistajās atmiņās. Un tev būs interesanti paklausīties stāstus par pavisam citādiem laikiem un sabiedrību.

Izmanto šo laiku ar saviem radiniekiem lietderīgi. Iespējams, ka tev šādas sanākšanas tu apmeklē tikai aiz pienākuma apziņas, bet, ja jau reiz tu tur esi, tad mēģini veidot šo sanākšanu patīkamāku un interesantāk.

Avots: ideas.ted.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Var jau būt stulbi jautājumi! Kurš idiots savam radagabalam kaut ko tādu var pajautāt!!! Ja nav par ko runāt, tad never muti vaļā.

Leave a Comment