8 padomi, lai pa dienu neuznāktu miegs

Izgulies pa naktīm

Tas varētu būt acīmredzami, taču daži vīrieši uz skūšanai velta līdz pat vienai stundai laika no rītiem. Vairāki ceļas pa 1-2 stundām agrāk nekā vajadzētu, lai tikai pabeigtu to, kas netika izdarīts iepriekšējā dienā. Atceries – lai darbā nenomāktu miegs vajag gulēt vismaz 7-8 stundas diennaktī. 

Atbrīvojies no visa liekā, kas atrodas guļamistabā

Atceries, ka tava gulta – tā ir vieta tikai miegam un seksam. Nevajag skatīties televizoru, spēlēt videospēles vai arī lietot klēpjdatoru. Tāpat arī nevajadzētu pārbaudīt rēķinus un veikt pārāk saspringtas diskusijas. Tas var negatīvi iespaidot tavu miegu. 

Ej gulēt un mosties orientējoties pēc kāda noteikta režīma

Cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar miegainību, ārsti iesaka ikdienā iet gulēt vienā un tajā pašā laikā. Dubultā efektīvi būs, ja no rītiem pamodīsies vienā un tajā pašā laikā.  Pietam arī brīvdienās to vajadzētu ievērot. Iespējams, pirmajās dienās būs grūti, taču ar laiku tu sāksi pierast. 

Jādara pakāpeniski 

Cits paņēmiens, lai uzstādītu pastāvīgu miega iestāšanās laiku ir tas, ka tu ej gulēt par 15 minūtēm agrāk 4 dienu garumā. Un pēc tam jau pieturies pie šī laika. Tā tu bez dažādām liekām problēmām pievienosi miegam vēl vienu stundu. Pakāpeniskas grafika korekcijas strādā labāk nekā tad, ja tu centīsies pāriet jaunajā grafikā vienas dienas laikā. 

Centies ievērot grafiku 

Regulāra ēšana uzlabos tavu diennakts ritmu. Pilnvērtīgas brokastis un pusdienas, laicīgi apēstas, neatstās tevi bez enerģijas visas dienas garumā. Bieži vien nepareizi izvēlēti ēšanas laiki pasliktina miegu. Tā kā izplāno pašas vēlākās vismaz 2-3 stundas pirms miega.  

Vingro

Ikdienišķa vingrošana – tā ir mundruma garantija visas dienas garumā, kā arī uzlabo miegu pa nakti. Fiziskie vingrinājumi, sevišķi ārā, svaigā gaisā, vai arī pie atvērta loga, kā likums, palīdz ātrāk iemigt un miegs būs ciešāks. Galvenais nevingro pēdējās 3 stundās pirms miega. 

Saki nē – īsam miegam

Saīsināts miegs vakaros var tikai palielināt miegainību nākamajā dienā. Kad gribās mazliet “nosnausties” pievakarē – tev ir jāatceras, ka tas ir risks pamosties naktī un neizgulēties līdz rītam.  

Nedzer alkoholu pirms gulētiešanas 

Tas, ka alkohols palīdz iemigt, – vīriešu maldināšana. Alkohols spēj tev atņemt iespēju cieši iemigt, pēc kā nākamajā dienā tu vari justies ne visai izgulējies.  Ne reti gadās, ka izdzerot vakarā, nakts vidusdaļā alkohola iedarbība pazūd un tu mosties – un lai iemigtu tev ir jāpatērē daudz laika. 

Avots: man-port.blogspot.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment