Kotletes ir tradicionāls un mūsu valstī ļoti iecienīts ēdiens. Tās lieliski iederas gan ikdienas ēdienkartē, gan svētku mielastā.
Tomēr, neskatoties uz to, ne visām saimniecēm izdodas tās padarīt maigas un sulīgas. Tāpēc pastāstīsim, kādas slepenās sastāvdaļas jāpievieno kotletēm, lai iepriecinātu pat visprasīgākos viesus.
Lasi arī: Ar ko šomēnes piebarot burkānus un bietes. Raža būs izcila, ja sekosi šiem padomiem!
Kādu gaļu izvēlēties?
Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc kotletes neizdodas, ir nepareizi izvēlēta gaļa. Ēdienam nepieciešams liels daudzums saistaudu, kas satur daudz kolagēna – viela nepieciešama, lai maltā gaļa kļūtu lipīga un elastīga.
Svarīga sastāvdaļa ir arī tauki – tiem jābūt vismaz 20%, lai gatavais ēdiens būtu sulīgs.
No gaļas dodiet priekšroku lāpstiņas daļai vai sāniem. Bet no liesās daļas labāk izvairīties, pretējā gadījumā kotletes būs sausas. Tradicionālā proporcija izskatās šādi: 700 grami liellopa gaļas, 300 grami treknas cūkgaļas, 150 grami pienā mērcētas maizes, 100 grami ceptu sīpolu, garšvielas.
Kādas papildus sastāvdaļas nepieciešams pievienot?
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Mana omīte bija izlēmusi atrast darbu – viņai izteica piedāvājumu, bet beigu beigās ne darba, ne naudas
- Vīrs mani nosūtīja mēnesi padzīvot pie viņa mātes laukos, Latgales pusē, netālu no Preiļiem — toreiz vēl nezināju, kas mani tur sagaida
- Sātīgs un nedārgs ēdiens, kas garšo visai ģimenei: kartupeļu pankūkas ar siera cepurīti
- “Ir pienācis eirorudens”: ko tas nozīmē un ko mums sola meteorologi jau pavisam drīz
- Istabas sildīšanas veids, kas ziemā var ievērojami palielināt jūsu elektrības rēķinus
- Pensionāre iemācīja, kā pareizi izvēlēties banānus – izrādās, daudzi kļūdās, nepamanot vienu detaļu








