Vīramāte novērtēs: 4 slepenās sastāvdaļas, kuras nepieciešams pievienot kotletēm, lai tās būtu sulīgas

Maize

Šī ir maltās gaļas pamatsastāvdaļa. To pievienoja mūsu mammas un vecmāmiņas, un tagad mēs darām to pašu. Pastāv uzskats, ka maize tiek izmantota tikai un vienīgi taupīšanai, lai palielinātu kotlešu skaitu.

 

Faktiski tas ir stereotips, kas parādījās, pateicoties negodīgiem padomju šefpavāriem. Viņu pasniegtajās kotletēs bieži bija daudz vairāk maizes nekā gaļas.

 

Tomēr šķēle maizes, kas mērcēta pienā, piešķir tieši to maigumu un sulīgumu, kuru mēs tik ļoti mīlam mājās gatavotās kotletēs.

Visbiežāk pievieno baltmaizi, bet dažas saimnieces pievieno rudzu maizi, lai gatavajām kotletēm pievienotu raksturīgu skābumu. Maizes šķēlei jānogriež garoza, jāieliek bļodā, jālej piens vai ūdens, lai šķidrums pilnībā pārklātu maizi, un pēc tam atstāj uz 15 minūtēm.

 

Kad laiks ir pagājis, maizi viegli saspiediet, mīciet to ar pirkstiem vai dakšiņu un sajauciet ar pārējām sastāvdaļām. Uz kilogramu maltās gaļas pietiks ar 250 gramiem maizes.

Kabacis

Šis ir unikāls produkts ar neitrālu, nedaudz saldenu pēcgaršu un patīkamu, maigu tekstūru. Tāpēc tā ir ideāla piedeva kotletēm.

Kabacis ļauj ne tikai samazināt ēdiena gala kaloriju saturu, jo samazina miltu piedevu daudzumu, bet arī piešķir visu sulīgumu maltajai gaļai. Pateicoties tam, kotletes ir mīkstas un maigas.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka labāk ir ņemt dārzeņu jaunus, bez cietām sēklām. Tikai šajā gadījumā jūs varēsiet redzēt vēlamo efektu, nevis tikai palielināt maltās gaļas daudzumu.

Kabacis jānomizo, jāsarīvē un jāpievieno pārējām sastāvdaļām. Uz 500 gramiem maltas gaļas pietiks ar 100 gramiem kabaču mīkstuma.

Kartupelis

Šis produkts nav tik bieži sastopams kotlešu receptēs, bet velti. Ar gaļu vien nepietiek, lai pagatavotu sulīgu ēdienu, un kartupeļi, sarīvēti uz smalkas rīves, ļauj sasniegt vēlamo maigumu un sulīgumu.

Lasi arī: Ar ko šomēnes piebarot burkānus un bietes. Raža būs izcila, ja sekosi šiem padomiem!

Turklāt tajā ir ciete, kas “sastiprina” gaļas šķiedras kopā un saista visas sastāvdaļas. Daudzas saimnieces uzskata, ka ola ar šo uzdevumu tiek galā lieliski, tomēr ciete, atšķirībā no tās, nepadara kotletes cietas.

Sviests

Šī sastāvdaļa ir rets viesis maltās gaļas kotletēs, bet velti. Tas padara kotletes garšīgākas, piešķir tām patīkamu krēmīgu garšu. Turklāt gatavais ēdiens ir maigāks un sulīgāks. Sviestu var pievienot jebkurai maltajai gaļai, bet īpaši labi tas derēs ar samaltu vistas vai zivju gaļu.

Vienam kilogramam maltās gaļas vajadzēs apmēram 100 gramus sviesta. Lūdzu, ņemiet vērā, ka tam nevajadzētu būt istabas temperatūrā.

Vispirms tas jāieliek saldētavā, lai tas sasalst, pēc tam sarīvē un tikai tad pievieno maltajai gaļai. Sviests izkusīs tieši kotlešu cepšanas brīdi, un tas padarīs kotlešu garšu daudz pilnīgāku.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment