Piens, līme un kola: trīs superprodukti, kas izglābs pat vistrakāk piedegušo katlu

Nereti gadās, ka gatavošanas laikā nedaudz tiek piemirsts par procesu un rezultātā iegūstam piedegušu katlu, ko grūti atmazgāt. Palīdzēs efektīvi līdzekļi – līme, piens un kola.

Silikāta līme

Ja nekas cits neizdodas, jums būs jāizmanto īpašs spēcīgs līdzeklis, proti, silikāta līme. Tas palīdzēs mazgāt ne tikai trauku iekšpusi, bet arī ārpusi.

Šķīduma pagatavošanai būs nepieciešami divi litri ūdens, divas silikāta līmes pudeles, 100 grami trauku mazgājamā līdzekļa un glāze sodas. Visas sastāvdaļas sajauc, gatavo šķīdumu ielej netīrā katliņā, liek uz plīts un vāra vienu stundu. Pēc tam ielejiet šķidrumu izlietnē un noņemiet mīkstinātās oglekļa nogulsnes.

Lai notīrītu trauku ārējās sienas, sagatavojiet vairāk maisījuma, lai, iegremdējot tajā netīro katlu, šķidrums pilnībā pārklātu netīrās vietas. Pēc tam rīkojieties saskaņā ar iepriekš minēto kārtību.

Piena sūkalas

Lielas grūtības sagādā sodrēji un piedegums, kas veidojās no ievārījuma. Daudz grūtāk to nomazgāt lielā cukura daudzuma dēļ.

Lasi arī: Efektīvs līdzeklis zāles traipu iztīrīšanai! Kad vēl ja ne vasarā to zināt

Bet arī šeit ir lielisks veids, kā tikt galā ar problēmu. Piedegušajā traukā ielejiet piena sūkalas, lai tās būtu pāris centimetrus augstākas par piesārņotajām vietām. Atstājiet katlu uz dienu. Ar šo laiku pietiek, lai sodrēji un piedegums kļūtu mīksti, un tos var noņemt ar parastu sūkli.

Kola

Izrādās, ka kola efektīvi attīra ne tikai rūsu tualetēs, bet arī oglekļa nogulsnes traukos. Ielejiet dzērienu katliņā, uzvāriet un atstājiet dažas stundas. Kola īpaši labi strādā piedeguša piena vai putras gadījumā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment