Šādi gurķus marinēju katru gadu jau 10 gadus: zelta recepte gadsimtiem ilgi

Šeit ir sena recepte gurķu marinēšanai, ko izmantoja mūsu senči. Gurķu garša ir lieliski sabalansēta – ne pārāk sāļa, nedaudz skāba un kraukšķīga.

Tie ir lieliski piemēroti dažādiem ēdieniem – salātiem, zupām vai vienkārši kā piedeva kartupeļiem.

Šie gurķi ir tik garšīgi, ka tie pazūd vienā mirklī, un pirms sezonas sākuma ir jāizgatavo vēl viena partija.

 

Sastāvdaļas:

1,5 litru burkai:

apmēram 700 g g gurķu
1 litrs ūdens
100 g sāls

3 litru burkai:

1,5 litri ūdens
150 g rupjās sāls

Vēl ir pāragri gatavot maltus gurķus, un mēs mīlam rasolnika zupu. Sālītu gurķu vairs nebija, tāpēc man nācās iegādāties 1 kg siltumnīcas gurķu. Pastāstīšu, kā es tos sālīju, šī metode ir piemērota ziemas pagatavošanai.

Lasi arī: Ar recepti dalījās arābu šefpavārs. Ņemu ābolus un gatavoju gardu pīrāgu: izdodas labāks par klasisko “Šarloti”

Lasi arī: Modes eksperti atklāj, kam obligāti jābūt tavā garderobē šoruden!

Rūpīgi nomazgājiet gurķus, noņemiet astes un iemērciet tos aukstā ūdenī uz 2-3 stundām.

 

Sterilas burkas apakšā ielieciet dilles, lauru lapu un nedaudz ķiploku. Un tad seko vairākas detaļas kuras ir svarīgi ievērot.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment