Tas ir tik garšīgi! Tiklīdz es pagatavoju kādu no šiem ēdieniem, virtuvē ir rinda ar šķīvjiem. Visi grib karstu ēdienu, un daudz.
Draugi, šodien es jums parādīšu savu mīļāko recepti ar speķi un mūsu visu laiku iecienītāko produktu. Uzminiet, kurš? Tieši tā! Kartupeļi. Jūs varat apēst kilogramiem tik garšīgu kartupeļu. Man ir ļoti vienkārša recepte, tomēr, manuprāt, tikai daži cilvēki gatavo šādi. Un pat, visticamāk, gandrīz neviens
Ko es daru un kā es to daru
Tātad, tagad sāku stāstīt un rādīt, ko es daru un kā es to daru. Un sastāvdaļas, kā vienmēr, būs raksta beigās. Bet proporcijas ir aptuvenas, tā sakot. Jo tas nav ļoti svarīgi. Jūs varat darīt visu pēc savas gaumes. Bet pirmo reizi jūs varat atkārtot pēc manis.
Un arī receptē es gatavoju ļoti mazu porciju. Tas, protams, ir pieklājīgs daudzums vienai personai. Bet, ja nepieciešams paēdināt vairākus cilvēkus uzreiz, tad, saprotiet, palieliniet visu vajadzīgajā apjomā. Un labāk, lai ir rezerve, jo šis gardums vienmēr beidzas pirms laika.
Es vienmēr noņemu sāli no speķa malām. Parasti tās tur ir pārāk daudz. Tad es sagriežos speķi plānos sīkos gabaliņos, tādos caurspīdīgos sīkos kubiņos. Lai būtu vieglāk, es neatkausēju speķi līdz galam. Es aizmirsu pateikt, ka parasti tos glabāju saldētavā.
Šķēlēs sagrieztus speķa gabaliņus ielieku bļodā un pievienoju garšvielas. Tie ir malti melnie pipari un saldā paprika. Tad ielej nelielu daudzumu augu eļļas. Tas ir tāpēc, lai speķis pārāk nesaliptu. Kā jūs jau droši vien nojaušat, es šo brīnišķīgo maisījumu samaisu.
Ar speķi vairāk nekādas funkcijas nav jādara. Tagad par kartupeļiem. Es kartupeļus vienkārši vāru ar mizu, līdz tie ir pilnībā izvārīti. Un kartupeļus izvēlos pēc iespējas gludākus un ne pārāk lielus.
Kad kartupeļi ir izvārīti, es tos izņemu no katla un uzreiz izspiežu. Bet dariet tā, lai tas tikai nedaudz saplaisātu un saplacinātos.
Tad es to liekam uz cepšanas paplātes vai cepšanas formā, vēlams uz papīra. Šādā veidā to pēc tam ir vieglāk nomazgāt, un virtuves piederumi ilgāk saglabājas. Starp citu, kartupeļus var likt uz cepšanas paplātes un tur arī saspiest.
Lasi vēl: Kāpēc nevajadzētu izliet šķidrumu no zirņu burkas. Kļūda, kas tiek pieļauta gadiem ilgi
Un šeit sākas interesantākā un garšīgākā daļa. Kartupeļiem virsū es lieku šķēlītēs sagrieztu ar garšvielām speķi. Šāda skaista cepurīte. Ak, cik tas jau ir apetīti rosinošs. To visu jau var apēst, kā saka, uzkodas. Būtībā viss ir gatavs patēriņam.
Bet! Draugi, nedaudz pacietības, un burtiski pēc dažām minūtēm mēs iegūsim īstu kulinārijas šedevru. Es iepriekš ieslēdzu cepeškrāsni un uz 7-8 minūtēm ielieku tajā cepamo paplāti ar kartupeļiem. Temperatūra ir gandrīz visaugstākā, proti, 240 grādi.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- Vedekla palūdza man palīdzēt viņai dārzā, taču pretī man paprasīja pavisam ko bezkaunīguby Sandra Ločmele
- Laika ziņu eksperts Toms Bricis ieskicē, kādi laika apstākļi mūs sagaida atlikušajā janvārī un pat februārī: dažiem šīs prognozes nepatiksby Laura Blūma
- Komponists Raimonds Pauls dzimšanas dienā saņēmis arī kādu pavisam negaidītu zvanuby Laura Blūma