Man ļoti garšo salāti ar frī kartupeļiem — tie ir mana vājība, un jo īpaši man garšo Skudrupūžņa salāti. Tos ir viegli pagatavot ar vienkāršām sastāvdaļām, taču gala rezultāts ir garšīgs un unikāls.
Skudru pūžņa salāti ar kraukšķīgiem frī kartupeļiem ir īsts kulinārijas atklājums! Šie salāti ar savu pārsteidzošo izskatu un neticamo garšu būs īsts hīts uz jebkura svētku galda. Maigas vistas gaļas, svaigu dārzeņu, kraukšķīgu frī kartupeļu un delikātas mērces kombinācija neatstās vienaldzīgu nevienu.
Recepte: Vārīta vista – 200 g, Svaigi gurķi – 2 gab. (250 g), Svaigi tomāti – 2 gab. (250 g), Kartupeļi – 3 gab., Siers – 100 g, Ķiploks – 2 daiviņas. Sāls – pēc garšas. Melnie pipari – pēc garšas. Majonēze – pēc garšas. Svaigi garšaugi – pēc garšas.
Sarīvējiet 2 neapstrādātus kartupeļus, izmantojot korejiešu burkānu rīvi. Rūpīgi noskalojiet aukstā ūdenī un nosusiniet ar papīra dvieļiem. Ielejiet pannā augu eļļu un nelielās porcijās apcepiet kartupeļus līdz zeltaini brūnai krāsai.
Vāriet vai cepiet vistu un sagrieziet strēmelītēs. Man patīk cept cepeškrāsnī, jo tas padara salātus vēl gardākus. Šodien cepu veselu vistu, izmantojot 200 gramus kāju gaļas. Vistu cepu vistu vistu vistiņu cepu visvienkāršākajā veidā: sagriežu, uzlieku uz sāls, apsmērēju ar augu eļļu un cepu cepeškrāsnī. Cepiet 190 grādos pēc Celsija 60 minūtes.
Svaigus gurķus un tomātus sagriežu strēmelītēs. Tomātus ievietoju caurdurī un ļauju notecēt sulai. Sarīvējiet 100 gramus siera uz rupjās rīves. Salieciet salātus kārtās. Pirmajā kārtā lieciet pusi vistas gaļas un virsū uzsmērējiet majonēzi. Otrajā kārtā lieciet pusi gurķu un uzsmērējiet majonēzi.
Trešajā kārtā lieciet pusi tomātu. Pievienojiet 1 ķiploka daiviņu, izspiestu caur spiedi, pārkaisiet ar sāli un melnajiem pipariem un uzsmērējiet ar majonēzi. Ceturtajā kārtā liek pusi siera un apsmērē ar majonēzi. Tagad atkārtoj kārtiņas: gaļa, gurķi, tomāti, ķiploki, sāls, melnie pipari un siers. Tomātus nesaspiež pārāk dziļi; tiem jābūt gaisīgiem. Virsū uzsmērē majonēzi. Pārkaisa ar ceptiem kartupeļiem un dekorē ar zaļumiem.
Ļauj salātiem nostāvēties 10 minūtes un pasniedz.
Šie “Skudru pūzņa” salāti ar frī kartupeļiem ir spilgts un garšīgs ēdiens, ko ir viegli pagatavot un kas vienmēr priecē viesus. To neparastais izskats un tekstūru kombinācija padarīs tos par īstu jūsu galda izcilību. Eksperimentējiet ar sastāvdaļām, pievienojot savus iecienītākos dārzeņus vai mērces, un izveidojiet savas unikālās šī ēdiena variācijas.









