Piektdien, 25. novembrī, notiks būvniecības digitalizācijai veltīts forums

BIM forums 2022 ir vieta, kur cilvēki var dalīties pieredzē par BIM izmantošanu un apspriest izaicinājumus, ar kuriem saskaras klienti un darbuzņēmēji, ieviešot tehnoloģiju.

Foruma mērķis ir pieredzes apmaiņa starp BIM (Būves informatīvā modelēšana) prasību izstrādātājiem (pasūtītājiem) un izpildītājiem. BIM forumā paredzēts dalīties ar pieredzi un atklāti diskutēt par BIM sniegtajām iespējām un izaicinājumiem, ar ko saskaras pasūtītāji izstrādājot un izpildītāji realizējot BIM prasības.

BIM risinājumu pārstāvji skaidro, ka šīs iniciatīvas mērķis ir apzināt jomas, kurās jāveic uzlabojumi, un nodrošināt lielāku izpratni par BIM prasību ieviešanu visā būvniecības ciklā.

BIM risinājumu pārstāvji stāsta, ka jaunāko tehnoloģiju un inovāciju izmantošana ir svarīga daudzās nozarēs, un tas notiek ar Eiropas Savienības atbalstu dažādos līmeņos.

Eiropas Savienības īstenotais Eiropas Zaļais kurss ir vērsts uz cīņu pret klimata pārmaiņām, kā arī inovāciju un digitalizācijas veicināšanu nozarēs. Būvniecības nozarē digitālajām tehnoloģijām jau ir bijusi liela ietekme uz cilvēku ikdienas dzīvi. BIM kļūst arvien izplatītāks būvniecības procesā, kas ir projekta īstenošanas process no sākuma līdz beigām.

No 2025.gada BIM būs obligāta prasība publiskajiem iepirkumiem Latvijā, to nosaka Ekonomikas ministrijas izstrādātais BIM ceļa karte. BIM risinājumu pārstāvji stāsta, ka BIM jau tiek izmantots Latvijas būvniecības tirgū un tiek izmantots vairāk nekā 40 publiskajos iepirkumos, kā arī vairāk nekā 20 privāto nekustamo īpašumu attīstītāju.

Daudzas būvniecības kompānijas izmanto BIM elementus un jaunākās tehnoloģijas pat bez klienta specifiskām prasībām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment