Pankūku gatavošanas tradīcija mūsu reģionā ir pastāvējusi kopš seniem laikiem. Pirmā pankūku recepte ir datēta ar 10. gadsimtu.
Tomēr pastāv pieņēmums, ka pankūkas bija zināmas daudz agrāk.
Šī ēdiena aktualitāte ir izskaidrojama ar to, ka tas gatavošana neaizņem daudz laika un tiek pagatavota no vienkāršām sastāvdaļām.
Pirmās pankūkas gatavoja no miltiem, pievienojot ūdeni vai pienu. Pankūkas cepa sviestā vai taukos.
Lasi arī: Es uzliku dēlu sievai uz krūtīm… Lai viņš pēdējo reizi sajustu savu mammu
Tagad pankūkas ir kļuvušas par modernāku ēdienu. Pankūku mīklai pievieno kefīru, mēdz pievienot mannu un dažādu veidu miltus.
Ir vērts sagatavot vienu no aktuālākajiem pankūku veidiem – “sešsimt”.
Sastāvdaļas pankūku mīklai:
• 3 olas
• Tējkarote sāls
• 1,5 ēdamkarote cukurs
• 500 ml piens
• 250 g milti
• 150 ml verdošs ūdens
• 3 ēdamkarotes augu eļļa
Šķir otru lapu, lai uzzinātu visu recepeti
Tevi noteikti interesēs
- Visi brauca pie manis, lai par velti nosvinētu Vecgada vakaru – uztaisīju viņiem joku un aizslēdzu durvis
- “Mēs ar Valdi nolēmām tev neko nedāvināt. Mūsu dēls jau tā apber tevi ar dāvanām”, teica vīramāte manā dzimšanas dienā
- Iztērēju visu Māra ietaupījumus un uzrīkoju sev pamatīgu Vecgada vakaru Taizemē; kas viņam par to bija sakāms
- Cilvēki, kuri aiziet pensijā laimīgi un paliek tādi arī ilgtermiņā, parasti piekopj šos 7 ikdienas paradumus
- 13. decembris – datums, kas brīdina par iespējamām nelaimēm: ko šajā dienā nedarīt, lai tās nepiesauktu
- Mana Daugavpils kaimiņiene nolēma atjaunot fiksētā tālruņa pieslēgumu – prasīju kāds iemesls tam un viņa atbildēja









