Pankūku gatavošanas tradīcija mūsu reģionā ir pastāvējusi kopš seniem laikiem. Pirmā pankūku recepte ir datēta ar 10. gadsimtu.
Tomēr pastāv pieņēmums, ka pankūkas bija zināmas daudz agrāk.
Šī ēdiena aktualitāte ir izskaidrojama ar to, ka tas gatavošana neaizņem daudz laika un tiek pagatavota no vienkāršām sastāvdaļām.
Pirmās pankūkas gatavoja no miltiem, pievienojot ūdeni vai pienu. Pankūkas cepa sviestā vai taukos.
Lasi arī: Es uzliku dēlu sievai uz krūtīm… Lai viņš pēdējo reizi sajustu savu mammu
Tagad pankūkas ir kļuvušas par modernāku ēdienu. Pankūku mīklai pievieno kefīru, mēdz pievienot mannu un dažādu veidu miltus.
Ir vērts sagatavot vienu no aktuālākajiem pankūku veidiem – “sešsimt”.
Sastāvdaļas pankūku mīklai:
• 3 olas
• Tējkarote sāls
• 1,5 ēdamkarote cukurs
• 500 ml piens
• 250 g milti
• 150 ml verdošs ūdens
• 3 ēdamkarotes augu eļļa
Šķir otru lapu, lai uzzinātu visu recepeti
Tevi noteikti interesēs
- Austrāliešu ģimene pārcēlās uz Latviju: viņiem bija grūti pierast pie konkrētām lietām ko mēs darām
- Rīgā mani apturēja likumsargi un lūdza mani pārkāpt ceļu noteikumus un beigās man atnāca sods: stāstu kas notika
- “Šajā laikā vilkus var satikt daudz biežāk!”: meža kameras fiksē milzīgu baru ar vilkiem, kas siro (+ VIDEO)
- Anglis pirmo reizi apmeklēja Latvijas ciematu un viņam bija ļoti žēl tā iedzīvotājus: atklāju kāpēc
- Pēc šī incidenta es vairs nekad nepalīdzēšu svešiniekiem izņemt naudu no bankomāta
- 7 iemesli, kāpēc ir vērts turēt atsevišķu karti bez līdzekļiem








