Ainaram Mielavam krīze un depresija – mūziķis neziņā par to, kas gaidāms tālāk

Mūziķis un dziesmu autors Ainars Mielavs (59) nupat nācis klajā ar bēdīgām ziņām par savu veselības stāvokli – mūziķis atkal iekritis depresijā, no kuras cieta jau pirms vairākiem gadiem.

Viņš publiski atklājis, ka šoreiz atkārtotu slimības uzliesmojumu lielā mērā izraisījusi neziņa par savu radošo nākotni Covid-19 krīzes dēļ.

Mielavs, kurš dziedājis gan solo, gan grupās “Jauns Mēness” un “Mielavs un Pārcēlāji”, 2018.gada nogalē atzina, ka teju divu gadu garumā cīnījies ar smagu depresiju. Bet 2019.gada pavasarī kļuva zināms, ka daudzu iemīļotais skaņdaris ir atlabis un atguvis spēju priecāties par dzīvi – tiesa gan, ne bez medikamentu palīdzības. Arī patlaban viņš atsācis lietot zāles, kuras jau iepriekš palīdzēja “izrāpties no bedres”.

Jā, tā [nenoteiktība] nospiež, un diemžēl es neko citu nespēju izdomāt, kā atgriezties pie medikamentiem. Un es nenosodu nevienu, kurš to dara,” Mielavs teica intervijā “ReTV” raidījumā “Jautā-Jums”.

Pēc viņa paustā, depresija ir ļoti nopietna kaite, nevis izlaidība vai slinkums, kā to, iespējams, daudzi joprojām domā. Tā ir slimība, ar kuru cilvēks visbiežāk pats netiek galā, jo organisms neizdala vielas, kas ļauj justies labi. Antidepresanti dažkārt ir vienīgā iespēja, lai cilvēks atkal varētu dzīvot harmoniski, norādīja mūziķis. Depresiju viņš nodēvēja par garīgu stāvokli, kad cilvēkam šķiet, ka viss ir drūms, melns un nekam dzīvē nav jēgas.

Covid-19 krīze ir būtiski iedragājusi Ainara plānus – mūziķis, kam 10.septembrī aprit 60 gadu, apaļo jubileju bija ieplānojis atzīmēt ar koncertturneju gada beigās. Šiem pasākumiem skaņradis gatavojās jau labu laiku, bet kovidkrīzes dēļ vairs nav īstas skaidrības, kad būs iespēja atsākt māksliniecisko darbību, un vai plānotā turneja notiks.

Lasi arī: Spēcīgākā zvaigžņu pāra – Kurta Rasela un Goldijas Hounas – mīlas stāsts

Pašreizējie ar krīzi saistītie pavērsieni lielā mērā izraisījuši to, Mielavs atkal ir ieslīdzis tādā pašā depresīvā stāvoklī, kas līdzinās situācijai 2017.gadā, kad viņa ilggadējais kolēģis, grupu “Jauns Mēness” un “Mielavs un pārcēlāji” biedrs un draugs arī dzīvē, Gints Sola, pēkšņi paziņoja, ka atsakās no turpmākas sadarbības ar Ainaru, un tas mūziķim radīja lielu pārdzīvojumu.

Ainars atzinis, ka viņam šis laiks ir īpaši smags, jo viņam grūti dzīvot bez saskarsmes ar klausītājiem, kas viņam esot svarīgs enerģijas avots.

 

“Enerģiju, ko dodu skatītājiem un kuru saņemu atpakaļ, nevar salīdzināt ne ar ko,” pauž mūziķis.

Tomēr esot arī kāda mazliet iepriecinošāka ziņa – šovasar Mielavam būšot trīs nelieli koncerti pilsētu svētkos, un tas viņu darot laimīgu. Bet kas mūzikas dzīvē notiks rudenī un ziemā, viņam neesot ne jausmas.

Skatuves mākslinieks arī bažījas, kas notiks ar sen izsludināto turneju, uz kuru, pēc viņa teiktā, diezgan daudzi viņa talanta cienītāji pārsteidzošā kārtā, neraugoties uz kovidkrīzi, esot jau nopirkuši biļetes.

Lasi arī: Traģēdija Rīgā atņem bērna dzīvību; Policija uzsākusi kriminālprocesu

Bet aktuāls ir jautājums – vai šie pasākumi notiks paredzētajā laikā, un, ja notiks, tad kā tie notiks, piebilda mūziķis, kurš ir septiņkārtējs Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas ieguvējs.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment