Spēcīgākā zvaigžņu pāra – Kurta Rasela un Goldijas Hounas – mīlas stāsts

Kopā jau vairāk nekā 30 gadus!

Aktieri Goldija Houna un Kurts Rasels tiek uzskatīti par vienu no pašiem spēcīgākajiem Holivudas pāriem. Kad viņi satikās, viņiem aiz muguras bija jau neveiksmīgas attiecības un laulības. Bet viņu mīlestība visu izmainīja.

Goldija no pirmā acu skatiena iemīlējās Kurtā. Viņi satikās filmas “Swing Shift” provēs: Goldija bija jau apstiprināta galvenajai – mājsaimnieces lomai, kas gaida savu vīru mājās no kara. Bet Rasels bija viens no aktieriem, kas tajā dienā ieradās uz provēm.

Kurts bija tikko pabeidzis filmēties veiksmīgajā filmā “Silkwood” (šajā filmā Rasela partneres bija Merila Strīpa un dziedātāja Šēra). Patiesībā viņam nebija vēlēšanās izmēģināt proves uz lomu jaunā filmā. Bet viņš ieraudzīja Goldiju Hounu – apburošu blondīni, kas stāvēja ar scenāriju rokās. Kurts piegāja viņai klāt un sacīja: “Es ļoti slikti skaļi lasu, bet mani ir ļoti patīkami ar Jums iepazīties”. Un viņi sāka kino proves…

Rasels bija pilnīgi relaksēts. Dabīgs. Labā ziņā vienkāršs. Houna uzriez novērtēja arī viņa fiziskos dotumus. Bet galvenais, kas Hounu piesaistīja, bija Rasela iekšējais miers. “Viņš bija tik atklāts un turklāt viņš nemaz ar mani netēloja. Viņš bija tik draudzīgs un es nodomāju: “Ak, Dievs! Cik viņš ir jauks!” Īsāk sakot, dzīve nav mīlas romāns. Kurts un Goldija pa taisno no kino studijas neaizgāja sadevušies rokās uz gaišo nākotni.

Lasi arī: VIDEO: Slavenais psihoterapeits Rudzītis “salecas” ar Kiviču un, ētera laikā, pamet raidījumu

Līdz tam Goldija un Kurts jau bija reizi satikušies 1968. gadā mūziklā “Viens dabīgs oriģināls ģimenes orķestris”. Toreiz viņi nofilmējās dažās epizodēs, savstarpēji pārmija vien pāris vārdus un šķīrās uz 20 gadiem.

Raselam aiz muguras bija neveiksmīga laulība, bet Goldijai – divas. Raselam bija divgadīgs dēls Bostons, bet Goldijai bivi bērni: piecgadīgais Olivers un trīsgadīgā Ketija. Turklāt, kad viņi atkal satikās, viņi abi bija jau zvaigznes. Bija jāievēro zināmas pieklājības normas… Sākās darbs pie vilmas “Swing Shift”.

Houna izlēma uzņemties iniciatīvu savās rokās. Viņa sāka vērot viņa darba stilu filmēšanas laukumā, domāja, kā labāk nospēlēt vienu vai otru ainu. Viņa vēroja, kā Kurts komunicē ar savu dēlu un saprata, ka viņi viens otru dievina. Viņa vēroja, kā Kurts komunicē ar Goldijas pašas bērniem, kad viņa tos atveda uz filmēšanas laukumu. Un viņai patika tas, ko viņa redzēja!

 

Tik labi, ka vīrietis mīl bērnus…

Mana sirds sitās straujāk ik reizi, kad ieraudzīju Raselu”, vēlāk atzinās Goldija. “Un es nodomāju, Ak, Dievs, es nevaru vairāk gaidīt! Starp mums nekā tāda nebija un es vispār parasti ar aizdomām izturējos pret šādām sajūtām… Es tikai domāju, kāds gan viņš ir malacis! Manā skatījumā Raselam jau no sākuma nebija konkurentu…” Saskaņā ar scenāriju, aktieri, kas spēlēja mīļotos, ne reizi neatradās gultā.

Reālajā dzīvē arī viņu arvien vairāk un vairāk vilka vienu pie otra… Pirmo soli spēra Kurts. Pāris nedēļas pēc filmēšanas uzsākšanas, Valentīndienā viņš uzrunāja Goldiju ar lūgumu viņam iemācīt dejot džiterbagu.

Bija skaidrs, ka šādas prasmes nebūs vajadzīgs filmē, tomēr Goldija izlikās to nemanot. Tas viss beidzās ar to, ka Kurts aizveda savu partneri uz klubu “Playboy”, kur bija daudz mūzikas, bet neviens nedejoja. Viņi norunāja visu nakti un runātu vēl, ja vien klubu nevērtu ciet. Rīta pusē radās jautājums: kurp doties?

Goldija dzīvoja mammas dzīvoklī, jo viņas vecā māja bija aplūdusi, bet jaunajā norisinājās remonts. Pēc šķiršanās Kurts dzīvoja pie māsas. Tā lūk, viņi bija kinozvaigznes, slaveni visā Amerikā, bet viņiem nebija kurp doties. Rasels pajautāja: “Nu, un kur mēs dosimies?” Bet visas izklaides iestādes bija jau aizvērtas.

Tad viņi nolēma nopirkt alu un aizbraukt uz Makdonaldu, bet pēc tam pabraukāt ar mašīnu. Brauciena laikā Goldija nolēma būt drosmīga un piedāvāja Kurtam apskatīties viņas jauno māju. “Tur viss tiek pārveidots”, Goldija jau iepriekš atvainojās par nekārtību. “Bet toties tu varēsi ieraudzīt vietu, kur es dzīvoju!” Viņi piegāja pie tumšās ieejas, Houna atvērta Raselam durvis, ielaida viņu mājā, bet pēc tam… bērns uzlēca viņam uz muguras, sakot: “Cik tas viss ir lieliski!” Sākotnēji Kurts apstulba, bet kopumā šāds komunikācijas veids viņam patika. Un vēlāk viss patiešām bija kā mīlas romānā.

Houna un Rasels, atceroties iepriekšējo laulību pieredzi, nereģistrēja savas attiecības. Un, kā izrādās, rīkojās pareizi: pārs dzīvo kopumā jau 25 gadus – tā ir gandrīz mūžība priekš nepastāvīgās Holivudas.

Viņi izaudzināja četrus bērnus (trokšņainajai Bostona, Olivera un Keitas kompānijai ātri vien pievienojās pāra kopīgais bērns – Vajats). Bērni uzauga jautrā un draudzīgā kompānijā, bet diezgan nepaklausīgi – gluži kā filmā “Aiz borta”, kurā Goldija spēlēja kaprīzu, bagātu dāmīti, kuru pāraudzina nabadzīgais galdnieks Kurts Rasels un viņa četri nepaklausīgie bērni.

Patiesībā priekš Kurta pats grūtākais bija iekarot Goldijas dēla un meitas simpātijas. Kad pāris sāka satikties, Kurts paziņoja bērniem: “Tas, ka es iemīlējos jūsu mātē vēl nenozīmē, ka es iemīlējos arī jūsos. Un tas, ka es ienācu jūsu dzīvē, nebūt nenozīmē, ka jums jāmīl mani. Sarunājam, ka būsim godīgi viens pret otru un paliksim patiesi.” Šāda pieeja bērniem patika un drīz vien Keita un Olivers iemīlēja Raselu un sāka viņu saukt par “tēti”. Jā, un arī Raseles ātri vien pieķērtās Goldijas bērniem.

Viņi nolēma nenoformēt attiecības oficiāli – nav jēgas noformēt to, kas jau tāpat stipri turas.

Goldijas bērni iemīlēja Kurtu kā savu īsto tēvu, bet Kurts viņus audzināja kā savus paša bērnus.

Arī Goldijai izveidojās ļoti siltas attiecības ar Kurta dēlu Bostonu. Kad parādījās pāra kopīgais bērns Vajats, ģimene kļuva vēl laimīgāka.

Komēdijā “Aiz borta” Kurts un Goldija kopā izskatījās tik organiski, ka grūti pat iztēloties citus aktierus šai lomai.

Kurts un Goldija kopā audzināja bērnus ar mīlestību un taisnīguma izjūtu. Keita Hadsone izauga un arī kļuva par kino zvaigzni, arī Olivers sekoja vecāku pēdās. Bostons kļuva par Džordžtaunas Universitātes absolventu uzreiz divās fakultātēs, bet Vajats vēlas kļūt par profesionālu hokejistu.

Ar laiku lielo ģimeni papildināja mazbērni, kad Keita un viņas brālis Olivers apprecējās.

Goldija un Kurts vienmēr ir kopā un nekad negarlaikojas viens otra kompānijā.

Viņi kļuva par vienu no pašiem zināmākajiem Holivudas pāriem, kuri dzīvo kopā teju trīs desmitgades.

Kurts Rasels: “Mums nav vajadzīga laulība. Mēs ar Goldiju ne pārāk cienām sabiedrībā noteiktās normas. Toties mēs cienām viens otru… Un rezultātā tika 2 procenti no mūsu dzīves bija patiešām slikti, vēl 2 procenti – ne pārāk, bet pārējie 96 procenti bija vienkārši lieliski!”

Goldija Houna: “Man patīk katru dienu pamosties un redzēt viņu līdzās. Tas man dod enerģiju dzīvot…”

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment