Alus vai vīns – kas ir labāks? Noskaidro, kurš ir veselīgāks tieši tev!

Skaitļi

Vīns – 3,2 alkohola vienības lielajā glāzē un aptuveni 190 kcal, kas ir aptuveni tikpat, cik vienā čipsu pakā.

Alus – 2,8 alkohola vienības vienā pintē (570 ml). Tās ir gandrīz 220 kcal, līdzīgi kā vienā picas šķēlē.

Viedokļi

Vīns – Kingstonas Universitāte: “Sarkanvīns varētu palīdzēt sportistiem, jo tas palielina brīvā testosterona daudzumu.”

Alus – Arnolds Švarcnegers: “Piens ir domāts zīdaiņiem. Kad tu izaudz, tev jādzer alus.”

Svarīgi fakti

Vīns – uzlabo sirds veselību, stabilizē asinsspiedienu, atvieglo locītavu sāpes.

Alus – palielina kaulu blīvumu, palīdz atgūties pēc fiziskas slodzes un atraisa sarunas.

Ieguvumi veselībai

Vīns – tajā esošā fenolskābe (Ellagic acid), ko iegūst no sarkano vīnogu šķirnes (pinot noir), ir antioksidants, kas palēnina taukšūnu veidošanos. To satur arī citas ogas un valrieksti.

Alus – apiņos esošie flavonoīdi var pasargāt no Alcheimera slimības, lai gan nav precīzi zināms, cik liela deva ir vajadzīga.

Lasi vēl: Alus pret kafiju – plusi un mīnusi, kam jāpievērš uzmanība!

Laimīgā stunda

Vīns – tas ir brīdis, kad alkohola koncentrācija asinīs pēc izdzertas vīna glāzes ir vislielākā. Tad arī sākas smieklīgās anekdotes.

Alus – alus sastāvā esošais alkohols asinīs nonāk lēnāk, un alus baudīšanas procesā tā ietekme var būt atšķirīga.

Lietošana kopā ar ēdieniem

Vīns – dzerot vīnu kopā ar gaļas ēdieniem, tauku sadalīšanās procesā samazinās izdalīto toksisko vielu daudzums.

Alus – marinējot gaļu gaišajā alū, cepšanas laikā izdalās par 37% mazāk kancerogēno PAO. Ja izmanto tumšo alu, tad tie jau ir 68%.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment