Ar autismu slima meitenīte skolā tiek turēta KRĀTIŅĀ! Ko Tu par to domā?

 

Vēl cits attēls atklāja ainu, kā Jasmīna satraukta vārtās pa grīdu, ķermeņa lejas daļu piesedzot tikai ar apakšveļu.

Alans atrada 5 satraucošos attēlus, kuri bija uzņemti 2013. gadā, kad Jasmīnai bija tikai 9 gadi.

autism

Tas bija brīdis, kad Alans viņu izņēma no skolas un apsolījās, ka viņa vairs nekad neies skolā, jo viņa ir kļuvusi daudz satrauktāka un bailīgāka. Viņu nepārtraukti moka nemiers.

Jasmīna pirms 2012. gada Ziemassvētkiem bija savainojusi kādu skolas darbinieku, tāpēc viņa īslaicīgi tika izslēgta no skolas. Tomēr Alans apgalvo, ka skolas darbiniekiem tika sniegta visa nepieciešamā informācija par to, ka Jasmīnai ir komunikācijas un uzvedības problēmas, ar kurām bija jārēķinās.

Alans stāsta: “Neviens nepievērš uzmanību šim atgadījumam un es vēlos zināt, kāpēc? Es esmu vērsies pie izglītības iestādēm un sociālajiem servisiem, kā arī pie valdības. Nevienu tas neinteresē.”

autism1

Jasmīna tiek apmācīta mājās, kas ir smags slogs ģimenei, kas arī atstāj iespaidu uz finansiālo situāciju ģimenē.

“Tas ir ļoti grūti, jo viņa nemāk runāt, tāpēc viņai ir ļoti sarežģīti izpaust savas bažas vai zināšanas. Viņai nav draugu un nekādas sociālās dzīves, tāpēc mums ir jābūt viņas draugiem visu laiku, lai viņa nejustos izstumta.”

Jasmīnai ik pa laikam ir agresijas lēkmes, kas prasa viņa nepārtrauktu uzraudzību.

autism2

Avots: mirror.co.uk

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Laumix Dizelis</cite>

    Manuprāt meitenei jāapmeklē specializēta skola, nevajag mocīt bērnu, skolas biedrus un vecākus.

  • <cite class="fn">elan</cite>

    Klasesbiedriem ir tiesības mācīties drošā vidē bez neadekvātiem klasesbiedriem, kuriem nepieciešama ārstēšana un speciāla uzraudzība. Bijām nelaimīgi un nobijušies par saviem bērniem, kad tāds klasesbiedrs bija uzņemts skolā. Vecākiem jāsaprot, ka tādam bērnam parastā skolā nevajadzētu atrasties un īpašā bērna tiesības nav augstāk liekamas par parasto bērnu tiesībām būt drošībā.

  • <cite class="fn">Ja</cite>

    Nu,jā. Vecāku nolaidība,nevar jau ar autismu slimu bērnu laist skolā kur mācās veseli bērni .Loģiski spriežot parastās skolas programma nav piemērota ar autismu slimiem bērniem un loģiski arī pedagogi nav attiecīgu ar kvalifikāciju. Es gan īsti no raksta nesapratu, kurā valstī tas notiek,ja tas ir UK, tad tur ir speciālas skolas ,kas paredzētas bērniem kas ir citadāki. Lai nu kur, bet Lielbritanijā ir padomāts par tādiem bērniem.Tā ir tīri vecāku nejēdzība.

Leave a Comment