Ar ko barot peonijas pavasarī, lai iegūtu lielus un skaistus pumpurus

Lai peonijas labi ziedētu, tās baro ar rauga šķīdumu. To pagatavot ir ļoti vienkārši. Ir nepieciešams 1 litrā uzsildīta ūdens izšķīdināt 3 ēdamkarotes cukura un 50 g presēta rauga. Šķidrums 2 stundas jāraudzē siltā vietā. Pēc tam to sajauc ar 10 litriem nostādināta ūdens, ar kuru laista krūmus.

Ieplaku pie sakneņa var mulčēt ar humusu vai kompostu. Organiskais materiāls vienmērīgi jāsadala ap krūmu. Tas baro augsni un saglabā mitrumu.

Pareiza kopšana

Pavasara sezonā peoniju krūmus ieteicams mēslot, nevis pārstādīt. Ziedus labāk stādīt un pavairot rudenī. To ieteicams darīt septembrī vai oktobrī. Tad sakņu sistēmai pirms salnām būs laiks atgūties un ļauties plānām saknēm, kas kalpo mitruma un barības vielu uzsūkšanai.

Ziemas laikā augs atpūtīsies un būs gatavs pilnvērtīgai veģetācijai. Ja peonijas pārstādīsiet pavasarī, tām būs grūtāk nostiprināties un šogad tās neziedēs.

Peonijas nedrīkst stādīt ēnā vai mitrā vietā. Stādīšanas laikā neiegremdējiet sakneņus pārāk daudz augsnē. Augsnes slānis virs augšanas pumpuriem nedrīkst pārsniegt 5 cm. Pretējā gadījumā peonijas spēs veidot lapas tikai pavasarī. Ja krūmus stādīsiet pārāk dziļi, tie nekad neziedēs.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

 

Lasi vēl: VIDEO: Mežā tālumā ieraudzīju vairākus mazus kustīgus objektus. Ar trīcošām rokām nofilmēju redzēto brīnumu

Bedrīte, kurā puķe ir iestādīta, ir jāmēslo. To piepilda ar humusu, kas sajaukts ar augsni un pelniem, un pārkaisa ar superfosfātu un kāliju. Saknes ievieto bedrē, apber ar zemi un cieši sablīvē. Tad to bagātīgi aplaista ar ūdeni. Šāda mēslojuma pietiek diviem gadiem.

Ar ko jūs barojat peonijas pavasarī?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment