Ar ko barot peonijas pavasarī, lai iegūtu lielus un skaistus pumpurus

Peonijas ir skaistas un nepretenciozas puķes, taču par tām ir jārūpējas. Tā kā tās var augt vienā vietā daudzus gadus, augsni zem krūmiem ieteicams regulāri apstrādāt un mēslot. Ja pavasarī peonijas labi pabarosiet, tās ziedēs spoži, koši un ilgi.

Pavasarī, kad izkusis sniegs, ieteicams bagātināt mitro augsni ar derīgām minerālvielām. Puķu dobi var apkaisīt ar amonija nitrātu, urīnvielu, amonija sulfātu vai nitroamonija fosfātu, jo peonijām pavasarī nepieciešams slāpeklis, kas augiem nepieciešams aktīvai augšanai un pilnvērtīgai attīstībai.

Pietiek izkaisīt 1 ēdamkaroti granulu uz 1 kvadrātmetru, un mitrā zemē tās ātri izšķīdīs un uzsūks. Šajā posmā var droši lietot urīnvielu, jo agrīnie stādi vēl nav parādījušies un maigās lapas necietīs.

Ar ko un kā mēslot izaugušās peonijas pavasarī?

Tiklīdz zem zemes parādās jauni dzinumi, dobi rūpīgi atbrīvo no pagājušā gada sauso stublāju paliekām. Tad var sākt likvidēt nezāles, uzrakt augsni un pamatīgi to mēslot. Pavasarī peonijas var barot gan ar īpašiem kompleksiem preparātiem, ievērojot norādījumus, gan ar dabīgiem organiskiem mēslošanas līdzekļiem.

Pirms jebkura veida mēslojuma lietošanas ir ieteicams augsni pie krūmiem uzirdināt. Strādājiet uzmanīgi, jo peonijām pavasarī uz to sakneņiem ir trauslas saknes, kuras ir ļoti viegli sabojāt. Atkāpjoties centimetru no dzinumiem, aplī izveidojiet padziļinājumu, kurā ielejiet ūdeni, piesātinātu ar minerālvielām un derīgajiem elementiem, vai ieklājiet kompostu (humusu).

Lasi vēl: Nenāksies mazgāt: 3 svarīgākie noteikumi ledusskapja kopšanai – būs tīrs uz visiem laikiem

Minerālmēsli

Ja pavasarī peonijas nolemjat barot ar minerālmēsliem, tad, lai elementi tiktu efektīvi asimilēti, granulas jāizšķīdina 10 litros ūdens. Uz vienu krūmu jāuzņem 1 ēdamkarote amonija nitrāta vai nitroammofoska un 1 tējkarote kālija fosfāta. Preparātus labāk iepildīt nelielā stikla traukā ar ūdeni, cieši aizvērt ar vāku un kratīt, līdz pulveris pilnībā izšķīst. Tad šķidrumu ielej spainī ar nostādinātu ūdeni. Šo šķīdumu lēnām ielej ap sakneņiem. Kad ūdens ir uzsūcies, bedri aizpilda ar zemi.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

 

Lasi vēl: VIDEO: Mežā tālumā ieraudzīju vairākus mazus kustīgus objektus. Ar trīcošām rokām nofilmēju redzēto brīnumu

Pavasarī peonijas var mēslot ar govs kūtsmēslu infūziju. Tā pagatavošanai 1 kg organiskā mēslojuma pārlej ar 5 litriem tīra ūdens un atstāj vairākas dienas. Sagatavoto šķidrumu ielej spainī un līdz augšai piepilda ar lietus ūdeni. Tam var pievienot arī 1 litru koksnes pelnu. Gatavu šķīdumu laista ar 2 litriem uz vienu sakni.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment