ASV mudina Ukrainu atbrīvot okupētos valsts dienvidu reģionus jau līdz ziemai

ASV mudina Ukrainu atbrīvot okupētos valsts dienvidu reģionus, tostarp Hersonu, pirms iestājas ziema un apgrūtina jebkādu karaspēka pārvietošanos.

Ukrainai ir svarīgi, lai Odesā būtu pieeja jūrai, un tāpēc ir svarīgi, lai Ukraina būtu uzbrukuma pozīcijā, nevis tikai aizsardzības pozīcijā. Krievi vēlas kaut ko sasniegt Odesā, un augsta ranga militārpersona domā, ka atbrīvojot dienvidus, jautājums būs slēgts. Ukraiņi apzinās, ka tuvākās nedēļas būs izšķirošas Dienvidu atbrīvošanas operācijai, vēsta mediji.

ASV militāristi uzskata, ka, iespējams, Hersona būs brīva no okupācijas līdz novembra vidum. Situācija, kurā viņi atrodas, liek viņiem drīz rīkoties.  Hersonas atbrīvošana ukraiņiem  dotu morālu pacēlumu, kā arī liecina, ka Ukraina vislabākajā veidā izmanto savu apmācību un ekipējumu, komentē kāds Rietumu diplomāts. ASV militāristi iesaka pirms ziemas atgūt valsts dienvidus, jo augsne šajā reģionā tad būs ļoti mitra un grūti manevrējama, turklāt tehnika būs piesieta pie ceļiem un neaizsargāta.

No aizsardzības viedokļa atrašanās uz slapjas zemes sniedz priekšrocības, ja jums nav jāpārvietojas. Maskava ir izveidojusi spēcīgu aizsardzību Ukrainas dienvidos, tāpēc Ukrainas armijai būs jābūt skaitliski lielākai, lai ieraukumus sakautu.

Pentagons atgādinājis, ka Krievijas karavīriem ir problēmas ar infrastruktūru un materiāli tehnisko nodrošinājumu, ko Kijeva var izmantot savā labā, ja labi plāno un gatavojas. Krievija pilna mēroga iebrukumu Ukrainā sāka 24. februāra rītā ar raķešu apšaudēm, gaisa triecieniem un sauszemes spēku ierašanos.

Kā vienu no saviem mērķiem iebrukuma Ukrainā Krievija minēja “denacizāciju” – nacistu elementu izņemšanas procesu no sabiedrības.  Okupanti ir cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti civiliedzīvotāju tīšā slepkavībā un citos kara noziegumos. Okupantu zvērības kļuva plaši zināmas pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijevas priekšpilsētām, piemēram, Bučas.

Kremļa propagandas ziņu aģentūras RIA Novosti publicētajā “Fašistu manifestā” aprakstīta Krievijas izturēšanās pret ukraiņiem, tostarp slepkavības un infiltrācijas nometņu izveidošana. Karš Ukrainā sākās 2014. gadā, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un sāka karot Ukrainas austrumos.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment