Atklāj skaudras dzīves detaļas par bojā aizgājušo 20 gadīgo Maiklu no Blomes pagasta

 

Viņš bija pašnāvības upuris, pakāries, un šogad janvārī viņš bija sasniegjis tikai 20 gadu vecumu. Anete nevarēja noturēt asaras, stāstot šo notikumu.

Maikla tante Marianna Pore stāsta, ka viņs bija ļoti sirsnīgs, izskatīgs un draudzīgs, vienmēr ar smaidu uz lūpām. Tomēr viņš saskārās ar daudzām grūtībām dzīvē, un lai gan ārēji viņš likās stiprs un liels, iekšēji viņš joprojām bija bērns. Faktiski

 

Maikls nezināja savus vecākus un tika izauga kopā ar vecvecākiem Blomes pagastā, jo viņa mātes vecāku aizgādības tiesības bija atņemtas. Lai gan viņa māte dzīvo netālu, Valkas pusē, kopš Maikla pirmajām dzīves dienām viņa neesot izrādījusi interesi par savu dēlu.

Maikla uzticamība nebija liela pat draugu lokā, izņemot vienu meiteni, ar kuru viņš bija mācījies un kuru stāstos rakstīja par savām grūtībām un cīņām.

 

Viņš pameta skolu un sāka strādāt, bet bez transporta un tiesībām, viņam bija grūti atrast darbu. Maikls centās strādāt, taču viņam nebija pienācīgi samaksāts un viņš bija apvainojies par savu stāvokli.

Lasi arī: Ķiplokus visbiežāk iznīcina nevis sals, bet gan slikts padoms dārzniekiem, stādot ķiploku pievienot augsnē pelnus

“Jau no Maikla pirmajiem dzīves gadiem viņu audzināja vecmāmiņa Valentīna Pore, ko puisis dēvēja par mammu. Viņš vienmēr man teica: “Mamma, viss ir kārtībā.”

 

Viņš bija smaidīgs, palīdzīgs, labdabīgs un mīļš, ļoti labs cilvēks.

 

Tajā vakarā pulksten 18:30 viņš teica: “Aizbraukšu uz Jeberiem, būšu atpakaļ stundas laikā.” Es gaidīju līdz pat pēdējai minūtei, kad viņš bija jāatgriežas. Domāju, ka viņš ir pie draugiem. Sēdēju, skatījos pa logu, izgāju ārā, bet viņa nav. Kas varēja notikt? Viņš neparādīja nekādas pazīmes, ka kaut kas nav kārtībā. Viņam arī pie mums nekā netrūka.”

__________________________________________________

Kur vērsties pēc palīdzības, ja jūs nomāc domas par pašnāvību. Krīžu centrā „Skalbes”, diennakts dežuranta  tālrunis: 67222922. Var zvanīt jebkurā laikā un saņemt vairākas bezmaksas konsultācijas. LU studentu servisā, psihologs-konsultants.

Tālr. 67034392 e-pasts: [email protected]  LU Psiholoģiskās palīdzības centrs. Tālr. 67034020 Ambulatori konsultatīvā nodaļa, Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrs. Tālr. 67080112 Vari ieskatīties tīmekļa vietnē: http://www.veseligsridzinieks.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment