Atklāts, ka tavas sejas izteiksmes pievilina vai atbaida dažādas sievietes; Uzzini, kā jāizskatās, lai dabūtu tādu, kādu vēlies!

Smaidoši vīrieši liekas pievilcīgāki tām, kuras lūkojas pēc potenciālā dzīvesbiedra, bet neitrāla sejas izteiksme saistošāka liekas cita veida sievietēm…

Pētnieki atklājuši, ka sievietēm, kuras meklē nopietnas, ilgtermiņa attiecības, pievilcīgāki liekas smaidoši vīrieši. Sievietes norādīja, ka vīrieši šķiet uzticamāki, kad viņi smaida, nekā kad viņiem ir neitrāla sejas izteiksme.

Pretēji, sievietēm, kuras priekšroku dotu īsām un nenopietnām attiecībām, smaidoši vīrieši nešķita saistošāki, kā atklāja Oslo universitātes psihologi, jo, acīmredzot, īstermiņa attiecībās uzticamības faktoram ir daudz mazāka nozīme.

Pētnieki uzskata, ka to var izskaidrot ar evolūcijas teoriju – sievietes, kas lūkojas pēc ilgtermiņa attiecībām, izvēlas vīriešus, kuri izskatās uzticamāki, tādēļ, lai mazinātu risku, ka partneris viņas varētu pamest iespējamās grūtniecības vai bērna audzināšanas laikā.

 

Neitrālās sejas uzvarēja vīrišķības novērtējumā, bet smaidošās – uzticamības.

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment