Atkritumu apsaimniekotājs izglāba 25 000 grāmatas un no tām izveidoja bibliotēku. Attēli ir pārsteidzoši!

 

Nav tādas lietas kā grāmatu debesis. Ja vien tu neesi Bogotā, Kolumbijā, un neesi pazīstams ar eņģeli vārdā Hosē.

Ko tu dari ar vecām grāmatām?

Iespējams, tu tās atdod draugiem, ziedo vai arī nodod vienā no mazajām bezmaksas bibliotēkām. Bet būsim godīgi, liela daļa lietoto grāmatu vienkārši nokļūst atkritumos.

Ja tu dzīvo Bogotā, Kolumbijā, iespējams, tava vecā grāmata nonāks Hosē Alberto Gutjeresa rokās. Un, ja Gutjeress atradīs kādu no tavām vecajām grāmatām, tici man, tā būs viena laimīga grāmata.

Pēdējos 20 gadus Gutjeress īsteno misiju glābt lietotas grāmatas.

Gutjeress ir atkritumu apsaimniekotājs, kurš glābj grāmatas, kuras citi ir izmetuši. Grāmata bieži ir noliktas atsevišķi no pārējiem atkritumiem, un, ja tās ir labā stāvoklī, Gutjeress tās paņem un ņem uz mājām.

Gutjeresa kolekcija sākās ar vienu grāmatu (Ļeva Tolstoja “Annu Karēņinu”), bet šodien grāmatu skaits ir pieaudzis jau vismaz līdz 25 000. Grāmatas aizņem visu pirmo stāvu viņa mājā, izveidojot lielas grāmatu sienas un kalnus.

Kolekcijai pieaugot, cilvēki sāka pievērst uzmanību Gutjeresa veikumam. Apmeklētāji jautāja, vai viņi var paņemt vienu vai divas grāmatas, lai palīdzētu bērniem sagatavoties skolai.

Visas pūles ir vainagojušās ar sabiedriskās bibliotēkas izveidi, kurai nosaukums ir “La Fuerza de las Palabras” jeb “Vārdu spēks”.

Gutjeresa ģimene palīdz vadīt projektu, koordinēt grāmatu atvešanu, dara administratīvos darbus un organizē pasākumus.

Bet vairāk par to, ka Gutjeress sekmē mīlestību pret grāmatām, izstrādātā programma sniedz bērniem izglītības iespējas.

Gutjeress dzīvo La Nueva Gloria, kas ir mazattīstīts rajons Bogotas Dienvidos. Kad vīrietis uzsāka savu misiju, viņa rajonā bija tikai viena skola, kurai nebija savas bibliotēkas. Gutjeresa ziedojumi palīdzēja to labot.

Patiesībā, kopš viņš sāka savu darbu, Gutjeress ir ziedojis grāmatas 235 skolām.

Šķir otru lapu, lai noskatītos VIDEO par šo apbrīnojamo cilvēku un viņa bibliotēku

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment