Beidzot tas ir zināms! Zinātnieki atklājuši, kas notiek sievietes smadzenēs seksa laikā

Pētnieku grupa no Rutgersa universitātes Ņūdžersijā, izmantojot attēlveidošanas iekārtu, pētīja sieviešu smadzenes orgasma laikā un atklāja, ka aktivizējas atšķirīgi smadzeņu reģi0ni, atkarībā no tā, no kuras ķermeņa daļas radies seksuālais uzbudinājums.

Zinātnieki identificēja 30 dažādus smadzeņu reģionus, kas tiek aktivizēti, ieskaitot tos, kas atbild par emocijām, pieskārieniem, prieku, apmierinājumu un atmiņām.

“Zināšanas par notikumu secību no stimulācijas līdz orgasmam ļauj mums redzēt, kuras smadzeņu daļas tiek aktivizētas un kādā secībā. Ja varam salīdzināt smadzeņu aktivitāti ar to sieviešu smadzeņu aktivitāti, kuras nespēj sasniegt orgasmu, mēs varētu redzēt, kurā brīdī šī aktivitāte tiek bloķēta un kā to apiet,” stāsta viens no pētniekiem.

Divas minūtes pirms orgasma smadzenēs aktivizējas centri, kas saistīti ar atlīdzību (tie paši aktivizējas, kad ēdam un dzeram). Īsi pirms orgasma aktivizējas citi reģioni, piemēram, garoza, kas saņem sensorās ziņas no pieskārieniem uz visa ķermeņa. Pēdējais smadzeņu reģions, kas aktivizējas, ir hipotalāma, kontroles centrs, kas regulē temperatūru, izsalkumu, slāpes un nogurumu.

Pētnieki atklāja arī to, ka seksuāls uzbudinājums padara nejūtīgu sievietes nervu sistēmu, bloķējot sāpju sajūtu un ļaujot izjust tikai baudu. Turklāt iepriekšējos pētījumos ir jau atklājies, ka ķīmiskās atšķirības vīriešu un sieviešu smadzenēs nosaka atšķirīgo attieksmi pret seksu. Pētnieki atklājuši, ka seksa laikā sievietes smadzenes izdala lielāku daudzumu oksitocīna, hormona, kas liek izjust pastiprinātu emocionālu saikni ar partneri. Šis hormons izdalās vienādā daudzumā, neatkarīgi no tā, vai seksa partneris nāk no vienas nakts sakara vai stabilām attiecībām. Savukārt vīriešiem orgasma laikā nervu sistēma izdala vairāk dopamīna, baudas hormona, kas var izraisīt pat atkarību.

Lūk, iemesls, kāpēc daudzas sievietes iemīlas partnerī pēc tam, kad ir pārgulējušas ar viņu, bet vīriešiem sekss ir tikai vienkāršs fiziskas baudas avots…

Avots: learning-mind.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">https://goo.gl/ytXa5A</cite>

    Sieviete – vamps! Šobrīd darbojos loteriju lauciņā – savācamies grupa, pa visiem vienam, liekam likmes, sadalām guvumu. Miljoni nenāk, bet dzīvošanai patīkami pietiek. Pagaidām, esmu pārliecināts, šis ir efektīvākais ieguldījumu veids gan pēc patērētā laika, gan pēc ieguldījuma un ieguvuma attiecības. Kā jebkurā jomā, kur iet “pārāk labi”, ļoti ticami, ka organizatori drīz sindikātus aizliegs, jo mūsu laimesti ir viņu neiegūtā peļņa. Pie loto brokera, kura pakalpojumus izmantojam, joprojām darbojas akcija, ka vienu biļeti iedod bez maksas. Otru dabūšu es kā ieteicējs, ja nāksi reģistrēties no manas saites. Klasiska “win-win” situācija, kurā abi nopelna.

  • <cite class="fn">XX</cite>

    Muļķības…

Leave a Comment