Bleizeris un žakete- kāda ir atšķirība?

Uzvalka žakete

Vispopulārākā un pieejamākais apģērba gabals, kurš pieder ikvienam vīrietim. Vismaz viens eksemplārs. Uzvalka žakete tiek definēta par tādu, ja tā ir saskaņota ar tāda paša auduma biksēm. Lielākoties šādu uzvalka žaketi tev vajadzētu nēsāt tikai kopā ar tam paredzētajā uzvalka biksēm. Ja tu šo žaketi nēsāsi kā bleizeri, tad pastāv iespēja, ka tas ātrāk nonēsāsies un var iegūt atšķirīgu toni kādā ir uzvalka bikses. Tāpēc, nākamreiz, kad tu vēlēsies vilkt savu uzvalku, tas var neizskatīties tik labi.

Žaketei ir jābūt labāk piegrieztai, tai ir jāakcentē tavas ķermeņa aprises un jābūt piegrieztam tieši tev. Tas ir tādēļ, jo zem žaketēm ir paredzēts nēsāt tikai kreklus vai plānus džemperus, bet neko vairāk.

Bleizeris

Šis apģērba vaids bija ļoti populārs Britu flotē, 19. gadsimta sākumā. Bleizeris kļuva par iecienītāko apģērba gabalu, kad to atzina Britu godības. Tumši zilā jeb navy  krāsa bija tajā laikā vienīgais tonis kādā varēja iegādāties bleizerus un oriģināli tie bija ar dubulto pogu rindu, ar 6 pogām.

Bleizeri, kuri ir ar vienu pogu rindu tika lietoti Anglijas airēšanas klubos. Šim apģērbam bija tikai 2 pogas, lai airētāji brīvi varētu kustēties, aktivitātes laikā.

Mūsdienās ir iespējams atrast dažnedažādākos bleizeru veidus, toņus un audumus, lai izceltu katra vīrieša augumu un personību. Tas ir arī viens no universālākajiem apģērba gabaliem, kāds tev var piederēt. Tu to droši vari nēsāt un kombinēt ar dažādu toņu biksēm un pat šortiem, kā arī nekad neaizmirsti saskaņot to visu ar kvalitatīviem apaviem.

Avots: artofmanliness.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment