Briesmīgākais un kaunpilnākais atomieroču izmēģinājums vēsturē!

Īstie atomieroču izmēģinājumu apmēri tika atklāti tikai pēc Aukstā kara beigām. Tika atstātas vairākas tonnas radioaktīvu materiālu, vienkārši guļam zemē. Kā rezultātā vismaz 200,000 cilvēku cieta no nopietnām veselības problēmām.

Par šo tēmu ir izteicies viens no Lielbritānijas politiķiem, Džeremijs Korbins. Kad viņa tika jautāts vai viņš nospiestu pogu, lai palaistu kodolraķeti, viņš atbildēja:

“Nē, 187 valstis nejūt vajadzību pēc atomieroču nepieciešamības, lai aizsargātu savu drošību, tad kādēļ kādām 5 valstīm vajadzētu šādus ieročus? Mēs vairs neesam Aukstajā karā.

Es pilnīgi noteikti esmu pret atomieroču pielietošanu, tā pat kā atomieroču glabāšanu. Es gribu redzēt pasauli brīvu no atomieročiem. Ticu, ka tas ir iespējams.”

virs

ASV laikrakstu virsraksti par tā laika prezidenta, Harija S’ Trūmana, paziņojumu, ka Padomju savienība ir veikusi pirmo atomieroču izmēģinājumu 24. septembrī, 1949. gadā.

virs2

Pamests ciemats Padomju savienībā, Semipalistnjik, 2009. gads.

virs3

Dina Kadirova, 1 gadu un 9 mēnešus veca meitenīte guļ bērnunamā, 2001. gadā, Semipalistnjik.

Avots: i100.independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Zane</cite>

    Pirmā iemaksa par labu auto jau šogad? Izsmalcināta rotaslieta mīļotajai sievietei, dāvanas tuviniekiem, traka Jaungada ballīte draugu lokā un nedēļas atvaļinājums kādā no slēpošanas kūrortiem? Tu arī to vari! Paspēj piepildī savus slēptākos sapņus vēl šogad. Reģistrējies šeit: https://goo.gl/3OxSEu sagaidi svētdienas izlozi un sāc jaunu dzīvi – tādu, par kuru vienmēr esi sapņojis!

Leave a Comment