Neticami! Tīģerim iedod kazu apēšanai, bet abi kļūst par labākajiem draugiem; Kā tas iespējams?

Kādā Krievijas zoodārzā ieslodzītais tīģeris Amūrs līdz pat pagājušā gada novembrim neizrādīja nekādas līdzjūtības pazīmes dzīvniekiem, kuri divas reizes nedēļā tika viņam piedāvāti kā dzīvs medījums nogalināšanai un apēšanai. Viņš nevilcinoties uzbruka pārbiedējiem trušiem un kazām, nogalinot tās ar vienu spēcīgu ķepas sitienu.

Bet novembrī kaut kas pēkšņi mainījās, kad tīģerim pusdienās tika piedāvāta kaza Timūrs. Viņš nebija kā citas kazas – nebaidījās, vienkārši stāvēja un skatījās tīģerim acīs. Tas tīģeri tā samulsināja, ka viņš atsacījās kazu nogalināt, un tā vietā abi dzīvnieki kļuva par labākajiem draugiem. Kaut arī zooparka darbiniekiem šķita, ka draudzība ilgi netupināsies, jau vairākus mēnešus viņi ir nešķirami.

 

Īpašo draudzību padarījusi iespējamu Timura pārsteidzošā bezbailība. Viņš neizrāda nekādas baiļu pazīmes, bet visur seko tīģeriem. Viņi it visu dara kopā, spēlē dažādas spēles un pat dalās ar ūdeni.

Timurs jūtas tik droši Amura klātbūtnē, ka pat no cilvēkiem baidās vairāk. Un Amurs savu sargātāja lomu uztver nopietni, nekad viņu nepametot.

information_items_3830

2747335 11/27/2015 Amur, a Siberian tiger, and a goat called Timur are seen here in an enclosure at the Primorye Safari Park. Tigers there are fed on live food all year round yet Amur refused to eat goat Timur. Vitaliy Ankov/Sputnik

Armur-the-Tiger

information_items_3841

Avots: odditycentral.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment