Dārza kaimiņš parādīja, kā ātri un viegli atbrīvoties no zirnekļa ērcēm

Katrs dārzkopis sapņo, ka viņa darbs tiks atalgots ar dāsnu ražu. Taču ir arī vilšanās. Jūs varat izvēlēties kvalitatīvas sēklas, iesēt tās piemērotā vietā, ievērot labo lauksaimniecības praksi… Bet gurķi joprojām izskatās nekādi. Pie vainas var nebūt tikai mēslošanas un laistīšanas trūkums, bet gan kaitēkļi. Un, kas attiecas uz gurķiem, tiem visvairāk kaitē zirnekļa ērce.

Kā bez piepūles atbrīvoties no zirnekļa ērces, mēs pastāstīsim šajā rakstā.

Kā atbrīvoties no zirnekļu ērces

Dabā ir vairāk nekā 1000 zirnekļa ērču sugu. Šos mazos kaitēkļus ir grūti pamanīt ar neapbruņotu aci. Kā saprast, ka nelūgti viesi apmetās uz gurķiem?

Galvenais simptoms ir plāns tīkls, kas apvij skartās auga daļas. Ērces apmetas lapu aizmugurē un barojas ar to sulu.

Ērču koduma vietas lapas kļūst gaišas. Un tad gurķu lapas pārvēršas bezkrāsainos sausos plankumos. Drīz vien lapas izžūst. Un par labu ražu nav ne runas.

Profilakse

Ķīniešu karavadonis Suņdzi apgalvoja, ka katra cīņa tiek uzvarēta, pirms tā pat sākas. Tāpēc tā vietā, lai cīnītos ar ērcēm, ir vieglāk novērst to parādīšanos.

Lai to izdarītu, jums jāievēro vairāki noteikumi. Pirmkārt, ievērojiet augseku. Lapu pubescences dēļ ērcei nepatīk tomāti un baklažāni. Un, ja šīs kultūras iepriekš bija audzētas šajā vietā, palielinās iespēja izvairīties no zirnekļu tīklu parādīšanās uz gurķiem.

Lasi arī: Vīrieši, uzmanību! Produkti, kurus nepieciešams izslēgt no jūsu uztura

Otrkārt, blakus gurķu dobēm iestādiet augus, kas atbaidīs ērci. Tā, piemēram, sinepes un kliņģerītes izdala fitoncīdus, kas nepatīk kaitēkļiem. Pie tiem iestādītie gurķi praktiski neslimo.

Treškārt, sadedziniet skartās lapas, lai novērstu ērču izplatīšanos. Un, ja mēs runājam par siltumnīcu, tad būs nepieciešama arī dezinfekcija vai pilnīga augsnes virskārtas nomaiņa.

Tautas līdzeklis

“Vecmāmiņas” līdzekļi nav tik efektīvi kā rūpnīcā ražotās zāles, taču tie noteikti nekaitēs ražai. Ir jēga tos lietot, ja infekcijas perēkļi vēl nav lieli. Būs vajadzīgs ķiploks. Izspiediet 50 gramus ķiploku caur presi un aplejiet ar litru ūdens. Atstājiet 7 dienas. Tad iemaisa ēdamkaroti koncentrāta litrā ūdens un apsmidzina augus.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment