Dārznieks dalījās ar metodi, kā izaudzēt “gigantiskas” kāpostgalvas

Pārstādīšana zemē

Pirms kāpostu stādīšanas atklātā zemē sagatavojiet stādīšanas bedrītes. Katru aizpildiet ar humusa, olu čaumalu (1 ēdamkarote), koksnes pelnu (1 ēdamkarote), superfosfāta (1 tējkarote) un sinepju pulvera (1 tējkarote) maisījumu.

Sajauc visas sastāvdaļas, ielej siltu mangāna šķīdumu. Tas pasargās stādu saknes no kaitēkļu kāpuriem, kas tās medī. Pagaidiet, kamēr bedrītes atdzisīs, un stādiet stādus, pārklājiet tos ar labi fermentēta humusa mulču.

Laistiet kāpostus pirmās 3-4 dienas katru dienu, un tad, ja nav ļoti karsts, reizi 3 dienās. Ja draud salnas, pārklājiet ar plastmasas pudelēm, kurām nogriezts dibens. Pēc divām nedēļām mēslojiet ar slāpekļa mēslojumu (1 ēdamkarote uz 10 litriem ūdens, 300 ml katram augam).

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Pēc tam līdz galviņu veidošanai reizi divās nedēļās kāpostus barojiet ar kālija mēslojumu, kura deva ir 10 grami uz 1 kvadrātmetru. Lai izvairītos no krustziežu blusu un kāpostu mušu invāzijas, apsmidziniet augus ar tomātu lapu novārījumu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment