Dažādi veidi, kā attaisīt alus pudeli, bez speciālā attaisāmā. Noderīgi!

1. Atslēgas

Izmanto spēcīgāko roku, ar to paslidini zem korķa atslēgu un virzi to uz augšu, paceļot korķi. Lai atvērtu pudeli, visērtāk būtu to turēt ieslīpi, jo aprakstīto procesu nāksies atkārtot vairākkārt.

https://www.youtube.com/watch?v=4BcpLr4qJv0

2. Metāla karote vai dakša

Paslidini zem korķa karotes smeļamo galu vai vienu dakšas atzaru un virzi to uz augšu, paceļot korķi.

3. Šķēres

Iespējami divi varianti. Pirmais – atverot šķēres un iespiežot pudeles korķi starp asmeņiem un ceļot to uz augšu, kamēr pudele atveras. Otrais – iegriešana korķa rievās, līdz korķis nonāk nost.

4. Šķiltavas

Turi pudeli pie “kakliņa”, atstāj tikai tik daudz vietas, lai starp korķi un tavu rādītājpirkstu paliktu tik vien kā vieta, kur ielikt šķiltavas. Tagad ar brīvo roku spied uz leju šķiltavu brīvo galu, līdz korķis atveras.

5. Durvju aile

Lai šis paņēmiens darbotos, pudele nedaudz jāpieliec. Novieto pudeli paralēli durvju ailes malai, vai izmanto tukšu durvju mēlītes caurumu. Izmanto spēku ieslīpi un korķis nokritīs nost.

6. Pieci eiro

Grūti tam noticēt, bet šis paņēmiens tik tiešām darbojas. Salokot banknoti vai jebkuru citu papīra strēmeli, tā kļūs pietiekoši stingra, lai ar tās palīdzību varētu atvērt pudeli.

7. Gredzens

Pārliec plaukstu pāri pudelei, bet gredzenu paliec zem korķa no apakšpuses. Novieto pudeli aptuveni 45 grādu leņķī, tad sasprindzini tvērienu un atver pudeli. Ņem vērā, ka šo paņēmienu labāk īstenot ar zelta vai titāna gredzenu, nevis salīdzinoši mīksto sudraba gredzenu.

8. Jostas aizdare

Lai to īstenotu, nāksies noņemt jostu. Jostas aizdares iekšmalas stūri paliec vem korķa un izmantojot īkšķi spied uz leju otru korķa pusi.

https://www.youtube.com/watch?v=gaGbnCB3nbE

 

Avots: cosmopolitan.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment