Dīvainākās japāņu subkultūras: tu gribētu kādai pievienoties?

Ganguro
Weirdest Japanese Subcultures, ganguro

Japāņiem parasti ir ļoti bāla ādas krāsa un arī vēstures gaitā nav bijis daudz saskarsmes ar citām rasēm. Vairums japāņu nekad nebija redzējuši tumšākas ādas krāsas cilvēku līdz 2. Pasaules karam, un vēl mūsdienās medijos attēlot personas, kurām nav japāņu izcelsmes (it īpaši tādas, kam ir tumšāka ādas krāsa)  ir mazliet nepiedienīgi. Kā protests pret to 1990-tajos gados radās subkultūra “Ganguro”, kurā iesaistītās meitenes apmeklēja solārijus vairākas reizes nedēļā, cenzdamās iegūt pēc iespējas tumšāku ādas krāsu. Izskata neatņemamas sastāvdaļas bija arī kaudzēm kosmētikas un platīna vai pelēkā krāsā nokrāsoti mati.

Shironuri
Weirdest Japanese Subcultures, shironuri

Šis ir kas gluži pretējs iepriekšējam – Šironuri subkultūras pārstāvji iestājas par to, ka izskatu vajag padarīt pēc iespējas baltāku, ar kosmētikas kārtu un drēbju palīdzību.

Sukeban
Weirdest Japanese Subcultures, sukeban

Šī subkultūra sastāv no sievietēm – gangsterēm, kuras vēlas pierādīt, ka ir tikpat sīkstas kā vīrieši.

Kigurumin
Weirdest Japanese Subcultures, kigurumin

Šīs subkultūras pārstāvji, pārsvarā tīņi, staigā apkārt, saģērbušies multeņu tēlu kostīmos. Kad subkultūra bija populritātes augstumos, nebija nekas neparasts uz ielām manīt klaiņojam 40 vai 50 pusaugu meitenes, kuras vias ģērbušās veikalā pirktos Pikaču kostīmos.

Rockabilly
weirdest japanese subcultures, rockabilly

Katru nedēļu Tokijas Yoyogi parkā tiekas bars vīriešu, kuri apsēsti ar Amerikas 50tajiem gadiem. Viņi ierodas ādas jakās, klausās vecu rokmūziku un dejo pie tās ar diezgan sarežģītu horeogrāfiju. Tā esot visai iespaidīga izrāde.

Zentai
Weirdest Japanese Subcultures, zentai

Šīs subkultūras pārstāvji ģērbjas interesantos, bieži vien spilgtos un raibos kostīmos, kas pilnībā nosedz visu ādu. Tādi šie cilvēki dodas savās ikdienas gaitās normālo cilvēku vidū. Daži no viņiem apgalvo, ka šādi kostīmi pasargā no kritikas, kam viņi katru dienu pakļauti sava izskata dēļ.

Hikikomori
Weirdest Japanese Subcultures, hikikomori

Šīs subkultūras pārstāvjus tu, visticamāk, uz ielas neieraudzīsi. Hikikomori ir cilvēku grupa, kura, kā runā, sastāv no aptuveni viena miljona jaunu japāņu vīriešu, kuri izlemj pilnībā izolēties no sabiedrības un pavadīt savu laiku, spēlējot videospēles. Zinātnieki uzskata, ka šīs subkultūras rašanās cēlonis varētu būt lielais spiediens, kas tiek izdarīts uz jauniem cilvēkiem, lai viņi gūtu panākumus. Nespēdami piepildīt savu ģimeņu prasības, šie jaunieši aizbēg no realitātes fantāziju pasaulē, turpinot šādu dzīvesveidu pat gadiem ilgi.

Avots: mandatory.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment