Ēdieni un dzērieni, kas samazina tavu libido līmeni

44c17e19e5a323b928d7c6291ae12876

Alkohols

Iespējams, esi pamanījis, ka pēc alkohola lietošanas baudīt mīlas priekus kļūst diezgan sarežģīti vai pat neiespējami. Alkohola ietekmē ir grūtāk sasniegt erekciju un/vai orgasmu, taču dažiem cilvēkiem neliels alkohola daudzums var pat uzlabot dzimumdziņu (tikai nedomā, ka vari paļauties uz alkoholu, kad vajadzīgs īstais noskaņojums).

Kofeīns

Dažiem cilvēkiem pārāk liels kofeīna daudzums var radīt lielāku nemieru, jo tas ir stimulants. Ja tev ir bijuši nemiera traucējumi, tad kofeīns visu tikai pasliktinās, kas, savukārt, negatīvi ietekmēs arī libido. Pamēģini kādu laiku nedzert kafiju vai izvēlies kafijas dzērienus ar mazāku kofeīna daudzumu, lai nepārslogotu organismu.

tumblr_m21xjihNMX1rslatio1_500

Siers

Ja tu uzturā lieto daudz siera, tad izvēlies organisko sieru, kas ražots no govs piena, un ir svarīgi, lai  govij nebūtu doti hormoni. Nereti piena sastāvā ir sintētiskie hormoni, kas var ietekmēt testosterona un estrogēna līmeni organismā.

Konservi

Lielākajā daļā konservētu pārtikas produktu ir daudz nātrija, lai tie ilgāk saglabātos, un liels sāls daudzums var paaugstināt asinsspiedienu, kā rezultātā samazinās dzimumtieksme. Šādi produkti ir, piemēram, konservēta kukurūza, pupiņas un citi gardumi.

Apstrādāta gaļa

Arī apstrādātā gaļā ir ļoti daudz nātrija, kā arī tajā var būt hormoni. Kā jau minējām iepriekš, produkti, kuros ir daudz nātrija, veicina asinsspiediena paaugstināšanos, un rezultātā pasliktinās dzimumdziņa. Apstrādātas gaļas vietā labāk izvēlies svaigu, liesu gaļu, piemēram, vistas fileju. Neskatoties uz dzimumdziņas problēmām, augsts asinsspiediens nenāk par labu organismam kopumā.

Hormoni, kas sastopami gaļas izstrādājumos, var ietekmēt arī tavus hormonus, tāpēc ēd pēc iespējas svaigākus produktus.

Sweet and salt liquorice

Melnā lakrica

Šķiet, ka lakrica ir pavisam vienkāršs un nekaitīgs našķis, taču tās sastāvā ir glicirizīns, kurš lielos daudzumos var izraisīt galvassāpes un samazināt testosterona līmeni. Ja tu ēd lakricu tikai reizi pa reizei, tad nav, par ko uztraukties, taču, ja tā ir tava ikdienas uzkoda, tad vajadzētu pamainīt ēšanas paradumus.

Diētiskie saldinātie dzērieni

Daudzi runā par to, kā mākslīgie saldinātāji ietekmē organismu, bet dažos pētījumos ir izvirzīta teorija, ka tie atstāj iespaidu uz serotonīna līmeni, kas tiešā veidā ietekmē garastāvokli. Ja tev pasliktinās garastāvoklis, tad libido arī būs zems. Katram gadījumam, izvairies no ēdieniem un dzērieniem, kas satur mākslīgo cukuru.

Avots: www.tsbmag.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment