Ēdieni, kas palīdz cīnīties pret sāpēm – tev tas ir jāzina!

 

Ķirši

Ķirši satur spēcīgus antioksidantus, kurus pazīstam kā antocianīnus. Tie palīdz atbrīvoties no iekaisuma un apvaldīt sāpju enzīmus gluži tāpat kā daži pretsāpju līdzekļi, piemēram, aspirīns. 

Pētījumi nopietniem sportistiem iesaka dzert daudz ķiršu sulas, jo tādā veidā viņi jutīs mazākas muskuļu sāpes.

Mellenes

Mellenēm piemīt sāpju atbrīvošanas īpašības – tas jau ir atklāts līdz ar faktu, ka mellenes palielina siltuma šoka olbaltumvielu līmeni organismā.

Arī mellenēs ir sastopams antocianīns, kas palīdz atbrīvoties no iekaisuma sāpēm.

Selerijas sēklas

Selerijas sēklas satur vairākus antioksidantu savienojumus, tajā skaitā apigenīnu. Selerijas sēklas ir zināmas ar to, ka tās palīdz pret sāpēm, ko izraisa artrīts un podagra. 

Seleriju sēklas podagras sāpes samazina divos veidos – samazinot iekaisumu un samazinot urīnskābes līmeni, kas parasti arī ir galvenais podagras cēlonis.

Ingvers

Tev jau noteikti ir zināms, ka ingvers uzlabo imūnsistēmu, tomēr jaunākie pētījumi ir pierādījuši, ka tas palīdz arī atbrīvoties no sāpēm. 

Pētījumos ir noskaidrots, ka ingvera ekstrakta injekcijas palīdz samazināt osteoartrīta sāpes. Tas tādēļ, ka ingvera sastāvā ir paradols, šagols un zingerons.

Kajennas pipari

Kajennas piparu sastāvā ir spēcīgs antioksidants kapsaicīns. Kapsaicīns atbrīvo no ķimikālijām, kas sūta sāpju signālus uz smadzenēm no nervu sistēmas. 

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment