“Elektrum” klientiem no 1. maija būtiski mainīsies maksa par elektrību

Kā informēja AS “Latvenergo” tirdzniecības direktors Uldis Mucinieks, lielai daļai “Elektrum” klientu no 1.maija elektroenerģijas cena samazināsies par 15%.

 

Viņš skaidroja, ka saskaņā ar Elektrum klientu līgumu nosacījumiem cena tiek regulāri pārskatīta un tiek piedāvāta jauna cena, vadoties no pašreizējās tirgus situācijas.

 

“Šobrīd līgumcenu pārskatīšana skar 300 000 mūsu klientu, kuriem, ņemot vērā pozitīvās tirgus tendences, elektroenerģijas cenas ir samazinājušās,” tirgus cenu samazinājumu ietekmējis vispārējais energoresursu cenu kritums un labvēlīgie laikapstākļi, ietekmēja pieprasījumu pēc energoresursiem, skaidroja Mucinieks.

Lasīt vēl –Igo atklāj, kas īsti izraisīja liktenīgo avāriju 2000. gadā

Mucinieks pastāstīja, ka lielākajai daļai klientu cenas samazinājums ir 15%, bet daļai klientu cena var būt atšķirīga, atkarībā no preces un līguma noslēgšanas brīža.

Koncerns “Latvenergo” pērn apgrozījis 1,842 miljardus eiro, liecina provizoriskie dati. Tas ir par 72,9% vairāk nekā 2021.gadā. Grupas peļņa pieauga 2,6 reizes, līdz 183,417 miljoniem eiro.

“Latvenergo” nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. “Latvenergo” pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas “Nasdaq Riga” parāda vērtspapīru sarakstā.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment