Elvis Merzļikins nolēmis kļūt par Šveices pilsoni; “Latvijā es biju neglītais pīlēns, kuru neviens negribēja”

Attiecībā uz Latvijas izlasi gan satraukumam nav pamata. Elvis vienmēr labprāt pārstāvējis Latvijas izlasi, kad vien tas ir iespējams! Arī šogad Elvis, visticamāk, dosies uz Latvijas izlases spēlēm, ja viņa klubs izstāsies no Stenlija kausa spēlēm.

Šveices pilsonības iegūšanas gadījumā, Elvim NEBŪS jāatsakās no Latvijas pases vai valstsvienības pārstāvēšanas, jo ar Šveici atļauta dubultpilsonība.

Merzļikins pēdējos četrus gadus bijis “Lugano” komandas pamatvārtsargs, bet pēc aizvadītās sezonas noslēdza vienošanos ar NHL komandu Kolumbusas “Blue Jackets”, kuras sastāvā atrodas arī šobrīd, pildot trešā vārtsarga funkcijas.

Lasi arī: Santa atklāti izstāsta par to, kas viņai patīk Anglijā un kas nepatīk Rīgā (+VIDEO)

Pie spēlēšanas gan latvietis NHL vēl nav ticis un savu debiju planētas spēcīgākajā līgā viņš, visticamāk, sagaidīs nākamsezon. “Blue Jackets” gan pagaidām spēlē Stenlija kausa izcīņā un kamēr vien Kolumbusas komanda tajā būs, Merzļikins uz izlasi netiks atbrīvots.

NHL draftā viņš 2014. gadā tika izraudzīts ar 76. kārtas numuru. Merzļikins tiek uzskatīts par šī brīža vadošo Latvijas hokeja vārtsargu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!