Elvis Merzļikins nolēmis kļūt par Šveices pilsoni; “Latvijā es biju neglītais pīlēns, kuru neviens negribēja”

Iespējams, pēdējo gadu talantīgākais Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins intervijā Sporta avīzei paziņojis, ka plāno iegūt Šveices pilsonību. 

Šobrīd Elvis spēlē NHL klubā Kolubusas Blue Jackets. Tomēr pirms tam praktiski visu savu hokejista karjeru viņš aizvadīja tieši Šveicē! Kā zināms, Elvis uz Šveici pārcēlās jau 15 gadu vecumā, pievienojoties “Lugano” kluba sistēmai.

“Jā, (Šveicē jūtos kā vietējais). Es jūtu, ka šeit ir manas mājas. Esmu izaudzis Lugāno. Cenšos arī dabūt Šveices pilsonību. Bet Latvija ir valsts, kurā esmu piedzimis un pavadījis pusi savas dzīves. Arī tās ir manas mājas, kurās man vienmēr ir prieks atgriezties. Latvijā ir skaistas vasaras un ziemas,” stāsta Merzļikins, norādot, ka par savu profesionālo izaugsmi var pateikties Šveices hokejam.

“Latvijā es biju neglītais pīlēns, kuru neviens negribēja. “Profā” pat nespēlēju, tikai trenējos. Priekšā man bija Cimermanis un Grīnfogels, bet man netika neviena spēle. Tāpēc Latvijā man nav kam pat pateikties. Paldies Mārim Martinsonam, ka viņš man bija sagādājis jaunu formu, jo materiālajā ziņā man neklājās spoži,” sacīja Merzļikins.

Lasi arī: Santa atklāti izstāsta par to, kas viņai patīk Anglijā un kas nepatīk Rīgā (+VIDEO)

Uz jautājumu, kādēļ vārtsargam vajadzīga Šveices pilsonība, Elvis atbild:

“Tādēļ, ka uzskatu, ka savu dzīvi pēc hokeja pavadīšu šeit. Protams, es uz Latviju vienmēr braukšu ciemos, bet savu dzīvi pēc karjeras, visticamāk, pavadīšu šeit, Lugāno.”

 

Šķir otru lapu, lai noskaidrotu, ko Elvja lēmums nozīmē Latvijas izlases kontekstā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment